2 buçuk yıldır boşanma davası süren baba, çocuklarını icra yoluyla görebiliyor

Elazığ’da eşi ile 2 buçuk yıldır boşanma aşamasında olan ve bu süre zarfında çocuklarını sadece 2 kez icra yoluyla görebilen baba, yetkililerden evlatlarına kavuşmak için yardım bekliyor.

Haberde İnsan 21.09.2021 11:05:23 0
2 buçuk yıldır boşanma davası süren baba, çocuklarını icra yoluyla görebiliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.09.2021 11:05

Elazığ’da eşi ile 2 buçuk yıldır boşanma aşamasında olan ve bu süre zarfında çocuklarını sadece 2 kez icra yoluyla görebilen baba, yetkililerden evlatlarına kavuşmak için yardım bekliyor.

Yaklaşık 20 yıldır İsviçre’de yaşayan Tahir Söylemez, 14 yıl önce dünyaevine girdi. Söylemez ve eşi, 14 yıllık evliliklerinin ardından yaşadıkları anlaşmazlıklar nedeni ile boşanmaya karar verdi. Çocukların velayeti ve nafaka anlaşmazlığından dolayı mahkeme 2 buçuk yıl uzadı. Söylemez bu süre zarfında çocuklarını sadece 2 defa icra yoluyla görebildi. Eşinin çocuklarını göstermediğini iddia eden Söylemez, evlatlarını görmek için yetkililerden yardım bekliyor.

20 yıldır İsviçre’de yaşadığını belirten Tahir Söylemez, ’’14 yıllık bir evliliğim oldu. Biri 11 diğeri 4 yaşında olmak üzere 2 çocuğum var. 2019’dan beri anneleri çocuklarımı Türkiye’ye getirdi. 2 yıldan fazladır boşanma sürecini yaşıyoruz. Bu süre zarfında bazı sıkıntılar yaşadık. Babaların da kendi çocuklarını görme hakkı var. Uzmanların da dediği gibi çocukların babaya ihtiyacı var. Çocukların babalarını görmeleri halinde kendilerinde özgüven oluşur. Bu durumun kalkması için yetkililerden yardım bekliyorum. Özelikle çocukların ülkemizde icra malı oluşu ve bundan kaynaklı babaların sözüm ona bu malı görebilmesi için icraya giderek her sefere mahsus 500 lira para ödemesi vasıtasıyla çocuklarını görmesi bir haksızlıktır. Maalesef ülkemize ve toplumumuza yakışan bir durum değildir’’ dedi.

’’Çocuğun kime verilip verilmemesi konusunda acil bir karar verilebilir”

Eşiyle İsviçre’de yaşadığını ifade eden Söylemez, ’’Sonradan çocukları alıp Türkiye’ye geldi. Daha sonra bir mahkeme süreci başladı.2 yıldan fazla süredir 2 mesele yüzünden mahkeme uzamaktadır. 1’incisi çocuk velayeti, 2’ncisi ise nafaka mevzusudur. Çocuğun kime verilip verilmemesi konusunda acil bir karar verilebilir. Resmi kararlar zaten mal beyanı noktasında neyimiz olup olmadığını beyan etmişlerdir. Ülkemizde sadakatsizlik durumu olsa bile nafaka bağlanıyor, bu insanların onurunu ve gururunu zedeler bir durumdur’’ diye konuştu.

’’Çocuklarımı görebilmek için düzenimi bıraktım’’

Uzun bir süredir çocuklarını göremediğini aktaran Söylemez, ’’Çocuklarımı görmek için 37 gündür tüm hayatımı ve düzenimi bıraktım geldim. Çocuklarımın peşinde koşturuyorum. Yaşadığım toplumun büyüklerini araya sokmamıza rağmen aile, yasalardaki bu boşluğu kullanarak biz göstermiyoruz diyorlar. Bu konuda mağduriyet yaşıyoruz. Yetkililerden özelikle çocukların icra malı olması noktasında, onları görmek için adliyeden karar çıkarmak ve hafta içi icraya gidip para yatırmak sıkıtı yaşatıyor, sorunun çözülmesini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ