Zorlukları aşan küçük yürek: Fatma’nın okuma sevgisi evde filizleniyor

Zorlukları aşan küçük yürek: Fatma’nın okuma sevgisi evde filizleniyor

Genel 20.11.2025 10:19:12 0
Zorlukları aşan küçük yürek: Fatma’nın okuma sevgisi evde filizleniyor
Tarih: 20.11.2025 10:19 Güncelleme: 20.11.2025 10:19
Elazığ’da evde eğitim öğretmeni Arzu Binay, halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen epidermolizis bülloza hastası Fatma’nın derslerinden geri kalmaması için heyecanla yanına koşuyor. Bir anne şefkati ile kelebek çocuk Fatma’ya eğitim veren Arzu öğretmen, adeta gönüllere dokunuyor.

Elazığ’da 6 yıldır öğretmenlik yapan Arzu Binay, evde eğitim ile 2 buçuk yıldır özel öğrencilere eğitim veriyor. Bu çerçevede geçen sene evde eğitim alan kelebek hastası Fatma Aydın (8) ve Arzu Binau arasında büyük bir bağ oluştu. Arzu öğretmen bu sene Fatma’nın akranlarının işlediği konulardan geri kalmaması için bir an olsun derslerini aksatmadı. Birçok alanda Fatma’ya eğitimler veren Binay, aynı zamanda onunla oyunlar oynayıp, başucunda hikayeler okuyor. Gönüllü olarak Fatma ile ilgilenen öğretmen, adeta gönülleri ısıtıyor.

Fatma’nın doğuştan kelebek hastası olduğunu aktaran öğretmeni Arzu Binay, "Dolayısıyla vücudundaki yaralardan dolayı günlük pansuman gerektiren bir hastalık. Okulda olması enfeksiyon kapması açısından biraz tehlike uyandırdığı için biz evden eğitimine devam ediyoruz. Aslında evde diyoruz ama nerede imkan bulursak orada eğitim veriyoruz. Şuan da dedesinin iş yerindeyiz. Dersleri işliyoruz. Ben ona olabildiğince tek başına da olsa sınıf ortamı oluşturmaya çalışıyorum. Ben ilk geldiğimde Fatma henüz harfleri tanımıyordu, bir buçuk yıldır beraberiz. Artık okuyup yazabiliyoruz. Arkadaşlarımızın da katkısıyla kocaman bir kütüphanemiz oldu. Biz okul sistemi gibi resmi tatillerde tatil olmak üzere haftanın 5 günü Fatma’yla ders işliyoruz. Şuan da Türkçe, hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve fen derslerini alabiliyor. Okuma yazmayı öğrendikten sonra, çocuğun algısıyla bir problem olmadığı için 3’üncü sınıflar ne işliyorsa bizde Fatma’yla el verdiğinde konuları işlemeye çalışıyoruz. İlk geldiğimde çok ürkekti. Benimle konuşmak istemiyordu. Beni en çok mutlu eden kısım da o oldu. Çünkü Fatma çok anlaşılır bir şekilde konuşuyor. Kendisini ifade ederken, öğrettiğim kelimeleri kullanıyor. Bir öğretmen olarak Fatma’nın kendisini çok iyi ifade etmesi beni çok mutlu ediyor. Kelebek hastası çocuklarımızı fark etmemiz gerekiyor. Çocukları sosyal ortamından soyutlamamız gerekiyor. Bu tarz çocuklar, akranlarının dışında yetişkinlerin de zorbalığına uğrayabiliyor. Çevrenizde böyle çocuklar gördüğünüz zaman annelerine ya da kendilerine gülümseyebilirler" dedi.

Fatma’nın annesi Gülsüm Aydın, "Fatma doğuştan epidermolizis bülloza hastası. Yaralarından ve durumundan dolayı okullar Fatma’yı düşünerek enfeksiyon kapmasın diye pek olumlu bakmadılar. O yüzden evde eğitime başladık. Tayin edilen öğretmenler çok iyi, güzel bir şekilde ilerliyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Fatma okumayı seviyor, hedefi de savcı olmak. Fatma’yla dışarı çıktığımızda sadece Fatma’ya bakış açılarının değişmesini istiyorum. Fatma’ya ’kızım yandın mı, ne oldu sana’ demelerini istemiyorum. Bu hastalık bulaşıcı bir hastalık değil. Vatandaşların çocuğumu hor görmelerini istemiyorum. Evde eğitim çok güzel gidiyor. Öğretmeniyle arası iyi. Bol bol kitap okuyor. Çocuğuma otizmli olduğu için okuyamaz denildi, beklentin yüksek olmasın hiçbir şekilde okuyamaz ve algılayamaz dediler ama çok şükür Fatma okuyor" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ