Zirai dona karşı sigorta yaptıran çiftçilerin zararları inceleniyor

Zirai dona karşı sigorta yaptıran çiftçilerin zararları inceleniyor

Genel 8.05.2025 21:29:04 0
Zirai dona karşı sigorta yaptıran çiftçilerin zararları inceleniyor
Tarih: 08.05.2025 21:29 Güncelleme: 08.05.2025 21:29
Erzincan’da Mart ayı içerisinde meydana gelen zirai don zararının ardından çalışmalar sürerken, bahçelerini zirai dona karşı sigorta yaptıran çiftçilerin zararları da inceleniyor.
Erzincan’da geçtiğimiz ay yaşanan ve son yılların en büyük meteorolojik olaylarından birisi olarak kayıtlara geçen zirai don hadisesinin ardından çalışmalarda sona yaklaşıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler ile TARSİM yetkilileri arazide incelemelerini tamamlamak üzere.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü ekipleri, TARSİM eksperleri ile birlikte Erzincan’daki TARSİM sigortalı meyve bahçelerinde ve sigortası bulunmayan, ÇKS sistemine kayıtlı başvuruda bulunan üreticilerin arazilerinde yapılan incelemelerde sona yaklaşıldı.
Gelecek Tarımsız, Tarım Sigortasız Olmaz mottosuyla tarım sektöründe bitkisel ve hayvansal üretimde devlet destekli ürün sigortaları sunan TARSİM, ürünlerini sigorta ettiren çiftçilerin zararlarını karşılıyor. TARSİM Sigortası çiftçilerin ürünlerini yağmur, dolu, kar, fırtına, sel, hortum, yangın, heyelan gibi doğal ya da doğal olmayan yollarla oluşabilecek zararlara karşı çiftçileri ve ürünlerini koruyor. Dolayısıyla Erzincan’da ürünlerine sigorta yaptıran üreticiler uğradıkları zararın oranına göre TARSİM’den gerekli ödemeyi alacaklar.
Mart ayında Erzincan’da yaşanan zirai don afetinin ardından Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarını başlatmıştı. Erzincan’da zirai don zararının belirlenmesine yönelik hasar tespit çalışmalarında sona yaklaşılırken, teknik ekipler Erzincan Merkez ve 8 ilçede başvuruda bulunan çiftçilerin arazilerinde gerekli tespitleri bitirmek için son raporları düzenliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ