Yunus Akçin: “Bakan Şimşek’in deprem bölgesine yönelik destekleri, işletmeler için büyük bir adım”

Yunus Akçin: “Bakan Şimşek’in deprem bölgesine yönelik destekleri, işletmeler için büyük bir adım”

Ekonomi 10.01.2025 14:42:10 0
Yunus Akçin: “Bakan Şimşek’in deprem bölgesine yönelik destekleri, işletmeler için büyük bir adım”
Tarih: 10.01.2025 14:42 Güncelleme: 10.01.2025 14:42
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in deprem bölgesine yönelik açıklamalarının bölgedeki işletmelerin yeniden ayağa kalkması için kritik önemde olduğunu vurguladı. Akçin, desteklerin devamının bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığını belirtti.
MÜSİAD Genel Merkezi tarafından düzenlenen “2024 Yılı Değerlendirmesi ve 2025 Yılı Beklentileri” programı, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin ve yönetimi de katıldı.
Bakan Mehmet Şimşek, deprem bölgesinde mücbir sebep halinin sektörel olarak uzatılacağını, KOSGEB istihdam desteklerinde üst limitin artırılacağını ve deprem bölgesine yönelik pozitif ayrımcılık yapılacağını vurguladı. Bakan Şimşek, “Deprem yaralarını sarmak için bütçemizdeki tüm imkânları seferber ediyoruz ve bölgedeki işletmeleri desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.
Toplantıda, başta deprem bölgesinin öncelikli talepleri olmak üzere ekonomik sorunlar ve çözüm önerileri detaylı şekilde ele alındı. MÜSİAD Malatya Şubesi depremden etkilenen bölgeler adına, mücbir sebep halinin tüm mükellefler için uzatılması ve deprem bölgesine KOSGEB desteklerinin 5 yıl pozitif ayrımcılık sağlanması taleplerini dile getirdi.
Bakan Şimşek’in depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki bazı küçük ve orta ölçekli mükellefler için mücbir sebep halinin 31 Mayıs 2025’e kadar uzatıldığını duyurması da bölgedeki işletmelerin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.
Toplantının ardından Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, şu açıklamayı yaptı:
“Deprem bölgesinin taleplerine hassasiyetle yaklaşan Bakanımız Mehmet Şimşek’e teşekkür ediyoruz. Mücbir sebep halinin uzatılması ve KOSGEB desteklerinde sağlanan pozitif ayrımcılık, bölgedeki işletmelerimizin yeniden ayağa kalkması için büyük bir adımdır. Bu desteklerin devamını temenni ediyoruz.”
Program, 2024 yılına dair önemli değerlendirmelerin yapıldığı ve 2025 yılı beklentilerinin şekillendirildiği verimli bir oturum olarak tamamlandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ