Yüksekovalı kadınlar tarım projeleriyle köylere hayat verecek

Yüksekovalı kadınlar tarım projeleriyle köylere hayat verecek

Genel 4.11.2023 10:31:36 0
Yüksekovalı kadınlar tarım projeleriyle köylere hayat verecek
Tarih: 04.11.2023 10:31 Güncelleme: 04.11.2023 10:31
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı ‘‘Uzman Eller Projesi’’ çerçevesinde 66 Yüksekovalı çiftçi kadına hibe desteği sağlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Türkiye genelinde kadına yönelik tarımsal üzerindeki projeleri devam ederken, Yüksekovalı kadınlar bir bir projelerden yararlanmaya başladı. S.S. Demetet Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ilçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı köyünde ‘’Uzman Eller projesi’’ çerçevesinde program düzenlendi. Bakanlığın başladığı ‘’Uzman Eller projesi’’ çerçevesinde hak kazanan 66 çiftçiye kadına Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün bünyesinde 250’şer bin lira hibe desteği verildi.

‘’Kadınlarımızın eliyle köylerdeki toprak hayat bulacak’’
Yüksekova’da tarımı üs seviyeye çıkarttıklarını belirten Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, ‘’Bakanlığımızın tarım projeleri Yüksekova’mızda en güzel alanlarda hizmete giriliyor. Bugünde 66 kadın çiftçimize ‘’Uzman Eller projesi’’ çerçevesinde hibe desteğini sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah kadınlarımızın eliyle köylerimiz hayat bulacak’’ dedi.

‘’Kadınlar üretiyor, Yüksekova kazanıyor’’
S.S. Demetet Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatif Başkanı Bahar Sağkol, ‘’Bizler ilk günden beri Yüksekova’da tarıma yönelik çok sayıda projeler üretip çiftçimize kazançlar elde ettik. Bugün büyük bir gurur yaşadık. Burada 66 kadın çiftçimize hibe desteği sağlandı. Artık her kadınımız köyünde tarım yön verecek. Desteklerini sağlayan Başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz. Kadınlar üretiyor, Yüksekova kazanıyor’’ İfadelerini kullandı.

‘’Üreten bir Yüksekova için çalışıyoruz’’
Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, ‘’Yüksekova tarım yönünde artık çağ atlayacak. Çünkü bizler yaşanabilir bir Yüksekova için ilçenin tüm topraklarını tarımla buluşturduk. Bundan sonrada aynı gayretle devam edeceğiz. Güzel tarafı ise kadınlarımızın eliyle topraklar hayat bulacak. Bugünde 66 kadın çiftçimiz hibelerini aldı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bunda sonrada aynı hizmetler devam edecek. Bu güzel hizmetlerden dolayı katkısı olan herkese çok teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.
Düzenleyen programa, Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen, Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Yüksekova İlçe Sosyal Hizmet Müdürü İsmail Aslan, Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, S.S. Demetet Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatif Başkanı Bahar Sağkol ve kadın çiftçiler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ