Yüksekova’da şehit aileleri ve gaziler için anlamlı gece

Yüksekova’da şehit aileleri ve gaziler için anlamlı gece

Genel 12.12.2025 09:16:34 0
Yüksekova’da şehit aileleri ve gaziler için anlamlı gece
Tarih: 12.12.2025 09:16 Güncelleme: 12.12.2025 09:16
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde şehit ve gazi yakınları için düzenlenen onur programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.
İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen program, şehitlerin aziz hatırasına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mevlit ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Milli Savunma Bakanlığı’nın programa özel olarak gönderdiği mesaj okundu. Programda konuşan Hakkari Valisi Ali Çelik, "Bu vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve gazi yakınlarımız, devletimize emanet edilen en kıymetli değerlerdir. Kapımız da gönlümüz de her daim sizlere açıktır" dedi.
Vali Çelik, Hakkari genelinde yürütülen güvenlik ve sosyal destek çalışmalarının hız kesmeden süreceğini dile getirerek, "Bu topraklarda huzuru daim kılmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz" diye konuştu.
Terörsüz Türkiye sürecine değinen İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan ise milli birlik ve kardeşlik vurgusu yaparak Türkiye’nin güvenlik politikalarında kararlılıkla ilerlediğini kaydetti. Atan, "Bu kutsal topraklarda artık gözyaşının değil, huzurun hakim olması için omuz omuza çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yüksekova Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sami Keskin, şehit ailelerinin ve gazilerin bu ülkenin en onurlu emanetleri olduğunu vurgulayarak, "Onların yanında olmaya, devlet ve millet olarak devam edeceğiz" dedi.
Programa Vali Ali Çelik ve İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan’ın yanısıra Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, Hakkari İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cafer Öz, Hakkari İl Emniyet Müdürü Atilla Ayata, siyasi parti temsilcileri ve bölge belediye başkanları ile şehit ve gazi yakınları katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ