Yoksul kadınların ekonomik rollerini oluşturma sürecine katkı sağlama projesi

Yoksul kadınların ekonomik rollerini oluşturma sürecine katkı sağlama projesi

Genel 2.08.2022 15:15:43 0
Yoksul kadınların ekonomik rollerini oluşturma sürecine katkı sağlama projesi
Tarih: 02.08.2022 15:15 Güncelleme: 02.08.2022 15:15
Aile ve Sosyal Hizmetler (ASH) Erzurum İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yoksul Kadınların Ekonomik Rollerini Oluşturma Sürecine Katkı Sağlamak konusundaki Erasmus Projesi çerçevesinde, 10 kişiden oluşan, kurum idareci ve çalışanları Hollanda’da incelemelerde bulunarak, hizmet modelleri hakkında bilgi aldılar.
Hollanda’nın Rotterdam şehrinde düzenlenen programa ASH İl Müdürü Cemil İlbaş, ASH İl Müdür Yardımcıları İsmet Erdal, Tamer Ekinci, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şükran Gökdaş, Şube Müdürü Cevat Çimen, İspir Sosyal Hizmetler Müdürü İlhan Bektaş, Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Sadrettin Güzeltepe ve kadın hizmetleri biriminde çalışan personel katıldı. ASH İl Müdürü Cemil İlbaş, kurum çalışanlarının mesleki gelişmesi açısından gelişmesi adına bu gibi projelerin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. İlbaş, Yoksul Kadınların Ekonomik Rollerini Oluşturma Sürecine Katkı Sağlamak başlıklı 29 bin 240 EURO bütçeli AB Erasmus projesiyle kabul edilmesiyle kadın hizmetlerine yönelik uygulamaları inceleme fırsatı bulduklarını söyledi.
İlbaş şöyle devam etti: ‘’Erzurum ilinde yaşayan, kurumumuzun Sosyal Ekonomik Destek hizmetimizden ve Aile Eğitim Programımızdan faydalanan, bilgileri kurumumuzda kayıtlı, dul veya aile bütünlüğü tehlikede olan 2000’in üzerinde yoksul kadın projemizin odak grubu olarak belirlenmiştir. Projemizin genel hedefi; Yaşam boyu öğrenmenin etkinliğinin ve kapasitesinin arttırılması, iktisadi yaşam bağlamında cinsiyet eşitliği ve dezavantajlı nüfusa imkân eşitliğinin sağlanması olarak belirlenmiştir. Hollanda’nın iyi bir tarım ülkesi olması, ülkemizde yapı-inşaat harici kooperatiflerin tamamının tarım ve yan dallarıyla ilişkili olması, yoksul kadınların ekonomik rollerini kazanmada kooperatifçiliğin önemi proje ekibimizi Hollanda üzerinde karar vermeye yönlendirmiştir. Bu çerçevede ülkede iyi uygulama örneklerini analiz etme fırsatı bulduk. Aldığımız eğitimleri hedef kitlemizle paylaşacağız’. Projede emeği geçen ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum’ dedi.
Programda Hollanda’daki kadın hizmetlerine destek veren sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kurum temsilcileriyle bir araya gelinerek, hizmet modelleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Programda ayrıca atölye çalışmaları ve interaktif sunumlara ağırlık verildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ