Yılmaz Özdil'den Özgür Özel ve değişim yorumu: Ekip aynı ekip

Kılıçdaroğlu'nu yere göğe sığdıramayanların aynısını Özel'e de yapacağını söyleyen Özdil, "Değişim denilen ekip 13 yıldır kaybeden ekip. Aralarında sadece Kılıçdaroğlu yok. Ekip aynı ekip" ifadelerini kullandı.

Politika 6.11.2023 15:29:00 0
Yılmaz Özdil
Tarih: 06.11.2023 15:34 Güncelleme: 06.11.2023 15:29

Gazeteci Yılmaz Özdil, CHP'deki kurultay sürecinden zaferle ayrılan 'değişimcileri' topa tuttu. Kılıçdaroğlu'nu yere göğe sığdıramayanların aynısını Özel'e de yapacağını söyleyen Özdil, "Değişim denilen ekip 13 yıldır kaybeden ekip. Aralarında sadece Kılıçdaroğlu yok. Ekip aynı ekip" ifadelerini kullandı. 

CHP içerisinde yaşanan değişim tartışmaları kurultay süreciyle son buldu.

'Değişim' isteyenlerin adayı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nu mağlup ederek CHP'nin yeni Genel Başkanı oldu.

Özel'in CHP'nin yeni Genel Başkanı seçilmesinin ardından gazeteci Yılmaz Özdil'den, dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Bilindiği üzere Meral Akşener'in sert sözlerle altılı masadan ayrıldığı süreçte İyi Parti Lideri'ne verdiği destekle bilinen Özdil, en başından beri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan isimler arasındaydı.

Yaşananların ardından Kılıçdaroğlu karşıtlığı nedeniyle Sözcü gazetesindeki işine son verilen Özdil, bu kez de YouTube kanalı olan 'Kanalblabla'da CHP içerisinde yaşanan değişim sürecine değindi.

Kurultayın galibi değişimcilere sordu: CHP'nin oylarıyla Meclis'e siz soktunuz

Özdil, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği kurultaydan zaferle çıkan değişim ekibine "Babacan'ın, Davutoğlu'nun partilerini CHP seçmenlerinin oylarıyla Meclis'e sokan ekip değil miydi bu değişim ekibi?" diye sordu.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in CHP sıralarından milletvekili seçilmesine de gönderme yaptı.

Özdil, "Eski AK Partili Sadullah Ergin'i CHP'nin Ankara oylarıyla Meclis'e taşıyan ekip mi yapacak değişimi?" diye bir soru daha yöneltti.

CHP'nin medyayı parayla kiraladığını ve bunu CHP'nin kendisinin açıkladığını sözlerine ekleyen Özdil, tüm bu yapılanlar sırasında Özgür Özel için "CHP'nin politbürosunda değil miydi?" diyerek sitem etti.

Özgür Özel'e yönelik tepkisini sürdüren Özdil, yeni CHP Genel Başkanı'nın geçmişteki belediye başkan adaylığına dikkat çekti.

"Manisa’da bile karşılığı olmayan biri mi şimdi komple Türkiye’yi mi kazanacak"

Özdil, "Manisa Belediye Başkanlığı’na aday oldu kazanamadı. Bir daha aday oldu yine kazanamadı. Ya Manisa’da bile karşılığı olmayan biri mi şimdi komple Türkiye’yi mi kazanacak? Bu mudur değişim? Ben mesela kariyerimi ortaya koyarak guguk kuşu operasyonunu haykırdım. Ben bunu haykırırken Özgür Özel benim gibi düşünenleri linç ettirmiyor muydu? Kılıçdaroğlu’nu eleştirenlerin üstünü kazıyın ya AK Partili çıkar ya da trol çıkar demiyor muydu? Benim gibi Kılıçdaroğlu gitsin diyenlere AK Partili demiyor muydu? İşte Kılıçdaroğlu gitsin diyenlerin üstünü kazıdık Özgür Özel çıktı. Bu ikiyüzlü tavır mı değişim yapacak CHP’de?" sözleriyle isyan etti.

Özdil daha sonra Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen isimlerin bu kez de Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na yanaşmaya çalışacağını söyledi.

"Kılıçdaroğlu'nu yere göğe sığdıramayanlar, Özgür Özel'i omuzlara alacaklar"

Özdil, "Kılıçdaroğlu'nu yere göğe sığdıramayanlar, Özgür Özel'i omuzlara alacaklar. Ekrem İmamoğlu'nu yalamaya başlayacaklar. Kendilerinin İmamoğlu'na nasıl yakın olduğunu falan göstermeye başlayacaklar. Tiksineceksiniz." dedi.

Değişim iddiasının bir yalandan ibaret olduğunun da altını çizen Özdil, yeni ekibin yerel seçime kadar yalan söyleyeceğini ifade etti.

"Yine yalan söyleyecekler"

Bir kez daha umut dağıtılacağını ve yine aynı şeylerin yaşanacağını vurgulayan Yılmaz Özdil, "Büyük değişim oldu diyecekler. Yerel seçime kadar size yalan söyleyeme devam edecekler. Yüzde 60'la kazanacağız diyecekler. Para alıp Özgür Özel'i parlatacaklar. Siz umutlanacaksınız ama netice kaçınılmaz olacak. Çünkü değişim denilen ekip 13 yıldır kaybeden ekip. Aralarında sadece Kılıçdaroğlu yok. Ekip aynı ekip. Kimse darılmasın." şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : Enson Haber
Anahtar Kelimeler: Yılmaz Özdil' Özgür değişim yorumu:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ