Yeşilyurt’ta ‘iyilik makası’ projesiyle çocukların yüzü gülüyor

Yeşilyurt’ta ‘iyilik makası’ projesiyle çocukların yüzü gülüyor

Genel 26.07.2023 15:03:44 0
Yeşilyurt’ta ‘iyilik makası’ projesiyle çocukların yüzü gülüyor
Tarih: 26.07.2023 15:03 Güncelleme: 26.07.2023 15:03
Çocukları deprem travmasından uzak tutup geleceğe daha güvenle ve umutla bakmalarını sağlayacak sosyal sorumluluk projelerine ağırlık veren Yeşilyurt Belediyesi, ‘İyilik Makası’ adı altında başlattığı yeni projesiyle çocukların hayatına renk katmaya başladı. Sütlüce Mahallesinde gerçekleşen ilk etkinlikte yarışmalar düzenlendi, hediyeler dağıtıldı, çocuklar keyifli ve neşeli anlar yaşadı.
Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu ‘Gönül Belediyeciliği’ hizmetlerinin Yeşilyurt İlçesinde daha geniş kesimlere ulaşmasını sağlayan Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘İyilik Makası’ Projesi, depremzede çocukların hayata daha umutla ve güvenle bakmasını hedefliyor.
Sütlüce Mahallesinde gerçekleşen ilk etkinlik yoğun bir ilgi altında gerçekleşti. Çalınan hareketli şarkılarla birlikte keyifli ve renkli bir atmosferin hâkim olduğu etkinlik alanında ilk olarak bay ve bayan kuaförler kendileri ayrılan özel bir bölümde çocukların saçlarını kesip, saç bakımlarını yaptılar.
Saç kesimleri sırasında neşeli anlar yaşayan çocuklar daha sonra çalınan şarkılara hep birlikte eşlik edip oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendiler. Düzenlenen farklı aktivitelere katılıp güzel bir gün yaşayan çocuklara, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay ve Sütlüce Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç tarafından ‘İyilik Makası’ Projesi çerçevesinde hazırlanan hediyeler dağıtıldı.
Düzenlenen etkinliklerden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan Sütlüce Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç, “Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veren Yeşilyurt Belediyemize mahallemizde düzenlediği bu güzel programdan dolayı teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ın şahsında tüm çalışanların ellerine sağlık, Allah hepinizden razı olsun. Çocuklarımız güzel bir gün yaşadılar.” diye konuştu.
Çocukları deprem travmasından uzak kalmalarını sağlayacak hizmetlerine ‘İyilik Makası’ Projesini de ekleyerek çalışma alanlarını genişlettiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nogay, “ ‘İyilik Makası’ Projemizin ilk etkinliği için Sütlüce Mahallesindeyiz, bizleri gönülden ve samimi bir ortamda ağırlayan muhtarımıza, mahalle sakinlerimize ve geleceğimizin umudu kıymetli çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Ülke, millet, şehir ve ilçe olarak çok ağır bir süreçten geçiyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yaşanılan ağır sürecin sıkıntılarından uzak tutmak ve hayata umutla bakmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin acısını yüreğimizde halen yaşıyoruz, acımız gerçekten büyük. Rabbim bu tür felaketlerden herkesi ve hepimizi korusun inşallah. Belediye Başkanımızın şahsında Yeşilyurt Belediyesinin tüm kadrosu deprem yaralarının sarılması için ilk günden beri sahada çok aktif olarak çalışmaktadır. Bu çalışmalar artarak devam edecektir. Sosyal sorumluluk projelerimiz ve farklı alanlardaki hizmetlerimizle hemşehrilerimizin yanında yer almak içinde var gücümüzle çalışıyoruz. ‘İyilik Makası’ projemiz ile de çocuklarımızın güzel bir gün geçirmelerini sağlıyoruz. Yarışmalar düzenleniyoruz, hediyeler dağıtıyoruz, müzik etkinliklerimizin hareketli ve renkli geçmesini sağlıyoruz. Çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm oluşturmak için bu tür projelere ayrı bir önem veriyoruz. Yeter ki çocuklarımız mutlu olsun, yüzleri gülsün, gözlerindeki ışıltı asla sönmesin. Etkinliklerimize ara vermeden devam edeceğiz.” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ