Yeşilyurt’ta Avrupa hareketlilik haftası dolu dolu geçecek

Yeşilyurt’ta Avrupa hareketlilik haftası dolu dolu geçecek

Van Spor 18.09.2024 12:57:20 0
Yeşilyurt’ta Avrupa hareketlilik haftası dolu dolu geçecek
Tarih: 18.09.2024 12:57 Güncelleme: 18.09.2024 12:57
Toplumun tüm kesimlerinin sağlıklı ve güzel bir hayat yaşaması için sportif ve sosyal hizmetlerde farkındalık oluşturan hizmetlerin altına imza atan Yeşilyurt Belediyesi, bu yıl ki ana teması ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlarda, Şehri Birlikte Yaşayalım’ olan Avrupa Hareketlilik Haftasını özel etkinliklerle kutlayacak.
Her yıl 16 ile 22 Eylül tarihleri arasında kutlanan ve sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusunda farkındalık oluşturan Avrupa Hareketlilik Haftası, Yeşilyurt İlçesinde dolu dolu geçecek. Sağlıklı ve hareketli yaşam konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla toplumun her kesimini harekete geçirecek etkinlik takvimi hazırlayan Yeşilyurt Belediyesi, 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap edecek birbirinden renkli organizasyonlara ev sahipliği yapacak.
Bu yıl ki ana teması ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlarda, Şehri Birlikte Yaşayalım’ olan Avrupa Hareketlilik Haftasına yakışacak etkinlikler düzenlemek için planlı bir çalışma yürüten Yeşilyurt Belediyesi, sürdürülebilir hareketlilik, çevre bilinci ve sağlıklı yaşam konularına dikkat çekmek amacıyla öncelikle Yakınca Mahallesindeki Yaşam ve Spor Merkezi ile Yeşilyurt’un farklı noktalarındaki Spor Tesislerinde düzenlenen spor kurslarını 15 gün boyunca ücretsiz bir şekilde sporseverlerin hizmetine sunacak.
Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün gözetimindeki spor kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar, Yaşam ve Spor Merkezinin yanı sıra Spor Tesislerindeki ilgili birimlere başvurularını yaparak, ücretsiz kurslardan yararlanabilecekler.
Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından 20 Eylül Cuma Günü saat 17:00’de ‘Bisiklet Turu ile Sıfır Atık Farkındalık Eğitimi’ özel etkinliği düzenlenecek.
Yakınca Mahallesindeki Yaşam ve Spor Merkezi önünde toplanacak olan bisiklet tutkunları, Beylerderesi Şehir Parkına kadar pedal çevirdikten sonra burada çevre temizliği yaparak yeniden Yaşam ve Spor Merkezine dönüş yapacak. Bisiklet turu ile çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla yapılacak etkinliklere Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’te katılacak.
Avrupa Hareketlilik Haftasını önemsediklerini ve desteklerini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “ Hemşehrilerimizin sağlıklı, dinamik ve hareketli bir yaşam sürmesi için sportif ve sosyal faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Hareketli bir yaşamı özendirmek ve teşvik etmek içinde belediye olarak üzerimize düşen tüm görevleri eksiksiz yerine getiriyoruz. Çevre dostu politikalarımız ile daha yaşanabilir bir kent için çalışıyoruz. Her yıl 16 ile 22 Eylül günleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında birbirinden güzel etkinliklerimizi vatandaşlarımızın ve gençlerimizin hizmetine sunacağız. Yakınca Yaşam ve Spor Merkezimiz ile Spor Tesislerimizdeki spor kurslarımızdan 15 gün boyunca her hangi bir ücret almayacağız. Sporseverler kurslarımıza gelerek istedikleri alandaki kurslardan yararlanabilecekler. Bununla birlikte 20 Eylül Cuma günü saat 17:00’de Yakınca Yaşam ve Spor Merkezinden başlayıp Beylerderesi Şehir Parkına kadar devam edecek olan bisiklet turumuzu gerçekleştireceğiz. Bisiklet tutkunlarıyla birlikte pedallarımızı sağlıklı yaşam için çevireceğiz. Beylerderesi Şehir Parkımızda sporcularımız ve çevre gönüllülerimizle birlikte genel bir çevre temizliği yaparak temiz ve sağlıklı yaşam konularında farkındalık oluşturacağız. Etkinliklerimize tüm vatandaşlarımızı ve gençlerimizi davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ