Yeşil Konak kursiyerlerinin sergisi göz kamaştırdı

Yerel 5.07.2017 16:05:57 0
Yeşil Konak kursiyerlerinin sergisi göz kamaştırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.07.2017 16:05
Yeşilyurt Belediyesine bağlı Gündüzbey Yeşil Konak Hizmet Binasında, İlçe Halk Eğitim Merkezinin destekleriyle açılan kurslara katılan bayanların hazırlamış oldukları birbirinden kıymetli el emeği göz nuru eserler göz kamaştırdı.
Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapan Gündüzbey Yeşil Konak Hizmet Binasında açılan sanatsal kurslara katılan bayanların yıl boyunca alın teri dökerek, büyük bir gayretle ortaya çıkarttıkları biçki, dikiş, nakış, iğne oyası, dantel ürünleri, takı tasarım, mefruşat, giyim ve üç boyutlu tablo çalışmaları açılan sergide görücüye çıktı.
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Lütfi Hangün, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu ve Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen sergiyi ziyaret ederek, kursiyerlerin yaptıkları ürünleri yakından incelediler.
Eğitmenler ve kursiyerlerden yapılan ürünler hakkında bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, “Gündüzbey Yeşil Konak Hizmet Binasında halkımıza yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Kış ve yaz dönemleri içerisinde açılan biçki-dikiş- nakış, takı tasarım, resim ve mefruşat kurslarımız devam ediyor. Kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin altı aylık emekleri sonucunda ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru eserlerinin sergisini ziyaret ettik. Sergilenen ürünlerin hepsi birbirinden değerlidir. Çünkü bunları yapanların ortaya koydukları alın teri, emek ve çaba söz konusu. Bu kursların sosyal faydalarının da görülmesi lazım. Bu kursların ortak çalışma ve üretme katkısının yanı sıra kursiyerlerimizin sosyal hayata entegre olmalarına da büyük katkısı var. Kursiyerlerimiz açılan kurslar sayesinde, bir yandan kendilerini geliştiriyor, diğer taraftan kendilerine olan güvenleri artıyor. Bununla birlikte hem meslek sahibi oluyorlar hem de gelir sahibi olarak ekonomik ve sosyal hayata katkı sunuyorlar. Buradan aldıkları eğitimler sayesinde kursiyerlerimizin sahip oldukları yetenekler de gün ışığına çıkıyor. Bayanlarımıza imkan verildiği zaman neleri başarabildiklerini bu sergide görebiliyoruz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ