Yakutiye Belediyesi, ev kadınlarına kapı açıyor

Yerel 25.01.2017 09:08:21 0
Yakutiye Belediyesi, ev kadınlarına kapı açıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.01.2017 09:08
Erzurum Merkez Yakutiye İlçe Belediyesi ev kadınları ve genç kızlara mesleki eğitimler vererek onları üretici birey olarak topluma kazandırıyor. Belediyenin Mesleki Eğitim Merkezi, geleneksel el sanatları, çağdaş meslek eğitimleri verirken, sosyal yapı itibariyle evlerine kapanan kadınlara kapı açıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, eğitim merkezinin sosyal ve üretim yönüyle önemli olduğunu belirtti.
Yakutiye Belediyesi 7 yıl önce başlayan ev kadınlarına yönelik meslek edindirme kurslarıyla yüzlerce kadın ve genç kıza yeni pencereler açıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut’un 7 yıl önce başlattığı ve Erzurum’un ilk Mesleki Eğitim Kursu, ev kadınlarına, genç kızlara meslek kazandırıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Geleneksel ve çağdaş el sanatları, vitray, dikiş nakış dallarında mesleki eğitimler veriyoruz. Evine kapanıp kalmış kadınlar, genç kızlarımız burada kazanıma sahip oluyorlar. Kurs, aile ortamı yapısıyla sosyal terapi merkezi görevini de yerine getiriyor. Kursiyerlerimizin bir bölümü sürekli devam ediyorlar. Burası sipariş atölyesi mantığına dönüşmüş bir kurs merkezi. Burada kadınlara, genç kızlara iş imkânı sağlıyoruz. Onları üretici konuma getirip topluma katkı sunan konuma taşıyoruz. Her imkanı sağladığımız kurslarımızda kursiyerlerimiz siparişler alıyorlar. Kazandıkları paralarla ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar" dedi.
Yakutiye Belediyesi Mesleki Eğitim Kurslarına ortalama 100 civarında kadın ve genç kız katılıyor. Mesleki eğitimini tamamlayanların büyük bir kısmı evlerine yeni meslek kazanmış olarak dönerken, bir kısmı da kurs merkezinde üretim yapıp, alınan siparişlerle sürekli iş imkanı sağlıyor. Kurt öğretmenleri, girişimci ruhu olan bazı kursiyerlerin ise semtlerinde çeyiz eşyası satış mağazaları açtıklarını belirtiyorlar.
Bazı kursiyerler, kızlarının, bazıları ise oğullarının düğününe hazırlık yapıyorlar. Çeyiz hazırlayan kursiyerlerin çabası ise ayrı. Ali Korkut, "Yakutiye Belediyesi olarak buradan herhangi bir kar amacımız yok. Mesleki eğitimle ilgili gerek makine, gerekse hammadde belediyemiz tarafından karşılanıyor. Kurs hocalarımız onların başında, sürekli eğitim veriyorlar. Kursiyerlerimiz burada ürettikleri her el emeği göz nuru çeyizlik malzemeyi satıp parasını alabiliyorlar. Üç kümbetler projemiz hayatiyete geçerse kurs merkezleri ve sergi alanları bakımından daha geniş bir imkana kavuşacağız. Modacı, tasarımcıları getireceğiz ve Erzurum’un geleneksel el sanatlarını ülke gündemine taşımaya gayret edeceğiz. Erzurum’un hangi değeri varsa, unutulmuşluktan kurtarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ