Vali Azizoğlu'ndan iş adamlarına çağrı; 'Fırsatları iyi değerlendirmeliyiz'

Yerel 28.01.2017 10:23:20 0
Vali Azizoğlu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.01.2017 10:23
Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen toplantıda İstanbul’da yaşayan Erzurumlu iş adamlarıyla bir araya geldi.
Maltepe’de bir otelde gerçekleşen toplantıya Vali Azizoğlu’nun yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Eski Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum derneklerinin yöneticileri ve iş adamları katıldı.
Vali Azizoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada Erzurum’un cazibe merkezi ilan edilmesinin ardından Erzurumlu iş adamlarıyla bir araya gelmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.
Erzurum’da bürokrasi noktasında yatırımcının önünün tamamen açık olduğunu belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“İşadamlarımız şehrimizin değerlendirmesini çok iyi yapmalı. Gerçekten ticaret için gayet makul bir kente sahibiz. Hem sahile yakın hem ana yol güzergâhında hem de Kafkaslara açılıyor. Bu fırsatları iyi kullanmak lazım. İnşallah üretime dayalı fabrikalar kurulacak ve rekabet ortamıyla şehrimiz çok daha hızlı gelişecek. Bunun için hepimizin çok çalışması gerekiyor. Devlet olarak biz, işadamlarının gelmesi için her türlü fedakârlığı yapıyoruz”
YERLİ VE YABANCI ÇOK SAYIDA FİRMA ERZURUM’A YATIRIM YAPMAK İSTİYOR
Erzurum’da yatırımcı için arsa problemi olmadığının da altını çizen Vali Azizoğlu, 2. OSB’ye ilave olarak bin dönümlük arazinin katılması için Bilim ve Sanayi Bakanlığı’na müracaat ettiklerini kaydetti. Vali Azizoğlu, “Erzurum’a yerli yabancı çok sayıda firma yatırım için sıraya girdi. Biz yarın sizlerin gelip de ‘Keşke bize de söyleseydiniz, yatırım yapardık’ dememeniz için bu toplantıyı düzenledik. Erzurum’a hizmet için buradayız. Eğer sizler de yatırım yapmak isterseniz arsa sıkıntımız yok, her zaman yardımcı oluruz” diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Erzurum’un iş adamları için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, "Hükümetimiz Erzurum’u cazibe merkezi ilan ederek önemli bir yol açmıştır. Şehrimizin gelişmesi, istihdam sorununun ortadan kalkması için bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Ben, hiç bir işadamımız duygusal davransın istemiyorum. Kar edemeyeceğiniz bir yatırımı getirmenizi de istemiyorum. Burada büyük bir fırsat var" dedi.
Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Mustafa Ilıcalı da cazibe merkezi ilan edilen Erzurum’un iş dünyası için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, iş adamlarını Erzurum’a yatırım yapmaya davet ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan işadamları, protokole cazibe merkezi hakkında sorular yöneltti. Daha çok istişare toplantısı tarzında geçen buluşma sonrası bazı işadamları ise Erzurum’da okul yaptırmak istediklerini vurguladı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ