Vajinismus psikolojiyi bozuyor

Yerel 2.03.2017 09:58:31 0
Vajinismus psikolojiyi bozuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.03.2017 09:58
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay, vajinismus hastalığının psikolojiyi bozduğunu söyledi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay, "Vajinismus yani vajinanın penise fobisi toplumumuzda oldukça sık görülmektedir. Ancak her fobi aşılabilir. Asansöre binmek birçok insan için korkutucudur. Eviniz 1-5. Katlar arasındaysa asansör fobinizle yaşayabilmek çok zorlamayacaktır sizi. Yeni bir eviniz olduğunu düşünün lüks bir sitede 20. kat ve güzelim İstanbul manzarası. Bu evden de vazgeçemediğinize göre iş dönüşü 20 kat merdiven çıkmak pek hoş görünmemiştir diye düşündüm. Sizin adınıza karar vermek istemem ama fobinizden kurtulun ve hayat kalitenizi bozmayın" dedi.
Vajinismus tedavisinde de amacın fobilerden kurtulmak ve güzel yaşamak olduğunu ifade eden Op.Dr. Alay, "Şiir yazma sırası sizde. En önemli aşama bunu istemek ve tedaviye karar vermek. Tedavi basamaklarında doktorunuzun tutumu, empati ve hem hekimin hem de hastanın sabrı oldukça önemlidir. Vajinal fobinin nedeninin tespit edilmesi ve ardından verilen cinsellikle ilgili eğitim ilk ve en önemli basamaklardan biridir. Neden oldukça önemlidir. Çünkü tedavi bilimin ışığında yapılmalı, neden sonuç ilişkisi sorgulanmalıdır. Çocukluk çağı, ergenlik ve ilk gençlik yılları ayrıntılı konuşulmalı ki, bazı kadınlarda çok küçük bir ayrıntı nedeni ortaya koyabilmektedir. Ardından kasların kontrolü ve vajinaya yeni bir eğitim vermekten oluşur" diye konuştu.
Op.Dr. Alay, "Vajina ilişki sırasında ağrı yaşayacağını düşünür ve bu düşünce etkisi ile koruma güdüsü ile kasılır. Ancak ilişki sırasında canının yanmayacağını, ağrı hissetmeyeceğini öğrenen vajina korkmaz ve kasılmaz. Bu amaçla birçok aparat kullanılmaktadır. Kullanılan aparatların birinin diğerine üstünlüğü yoktur. Önemli olan hastanın hangisini rahat kullanabileceğidir. Ancak her kadın bu konuda eğitim almalı ve ardından bu uygulamaları yapmalıdır. Ve mutlaka kadın vajinal kasların gevşetilmesi ve vajina kaslarını yönetebilmeyi bilerek egzersizlere başlamalıdır. Tedavi aşamasında çoğunlukla cerrahi müdehalenin yeri yoktur ve gereksiz yere yapılan cerrahi işlemler oldukça zararlıdır. Vajinismus tedavisi olan ve kullanılan bilimsel yöntemler ile başarı yüzde 100 elde edilen cinsel fonksiyon bozukluğudur. Vajinismusla yaşamayın. Vajinismusu kanıksamayın" şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ