Üniversitemiz ile Malatya İŞKUR arasında işbirliği protokolü

Yerel 16.02.2017 16:09:40 0
Üniversitemiz ile Malatya İŞKUR arasında işbirliği protokolü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.02.2017 16:09
İnönü Üniversitesi ile Malatya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Üniversitede oluşturulan irtibat noktalarında öğrencilere İŞKUR hizmetleri hakkında gerekli bilgi ve hizmetin sunulmasının amaçlandığı protokol imza töreni Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İŞKUR Müdürü Vahap Toman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Nusret Akpolat ve Genel Sekreter Prof. Dr. Hakan Erkuş’un katılımı ile Rektörlük makamında yapıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İŞKUR Müdürlüğü ile üniversite öğrencilerinin istihdamına yönelik öğrencileri bilgilendirmek, girişimcilik konusunda onları aydınlatmak ve geleceğe daha iyi hazırlamak amacıyla ortak bir protokol imzaladıklarını söyledi. İmzalanan protokolün amaçlarına değinen Rektör Prof. Dr. Kızılay, "Birinci amacımız üniversitemiz öğrencilerini eğitim- öğretim sonrası iş hayatına en iyi şekilde hazırlamak, ikinci amacımız onları girişimci bir ruhla eğitmek, üçüncü amacımız ise öğrencilerimizi sanayiciler, iş adamları ve işyeri sahipleri ile buluşturmaktır. İstihdam açısından hem onları aydınlatmak hem de onların asıl gelecekte iş kuracakları ya da çalışacakları yerlerle buluşturmaktır" dedi.
İŞKUR Müdürlüğünün üniversitede bir ofis açtığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Kızılay, "O ofiste haftanın belirli günleri, ihtiyaç olması durumunda haftanın her günü planlanacak şekilde İŞKUR’un görevlendireceği uzmanlar bulunacaktır. İŞKUR’un uzmanları fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokullarımızda stantlar açarak öğrencilerimize rehberlik edecek ve onları yönlendireceklerdir. Yani öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu konularda yerinde bilgilendirme yapılacaktır. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak, onları bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi yapmak için Malatya İŞKUR ile yaptığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Malatya İŞKUR Müdürü Vahap Toman ise üniversite öğrencilerine özellikle işgücü piyasası, çalışma hayatı, iş arama becerileri, görüşme teknikleri gibi konularda bireysel ve grup halinde çalışmalar yapacaklarını söyledi. İŞKUR’un programlarından faydalanmaları konusunda üniversite öğrencilerine öncelik tanıyacaklarını dile getiren Toman, "Üniversite öğrencilerimizi Malatya’da iş dünyasıyla buluşturmak ve bu konuda onlara rehberlik yapmak temel amaç ve görevlerimizden birisidir. Önceki yıl 118 öğrenci iş başı eğitiminden faydalandı ve söz konusu eğitimde öğrenciler hem ücret aldı hem de meslek öğrendi. Gençlerimizi geleceğe hazırlamada kurumumuz ile üniversitemizin birlikte çalışması hususunda Sayın Rektörümüzün göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ