Tütünün tarım havzasına alınmasını istiyorlar

Yerel 6.07.2017 13:40:06 0
Tütünün tarım havzasına alınmasını istiyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.07.2017 13:40
Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun, tütünün de tarım ürünü olduğunu ve tarım havzasına alınması gerektiğini söyledi.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Şeyhmus Solgun, 48 ülkeye ihraç edilen oryantal Türk tütününün dünya lideri olduğunu belirtti. Oryantal tütünün 48 ülkede maya olarak kullanıldığına dikkat çeken Başkan Şeyhmus Solgun, destek verilmesini ve tütünün tarım havzasına alınması gerektiğini kaydetti. Birçok ülkenin tütüne destek verdiğini dile getiren Solgun, birçok tarım ürününe sağlanan desteklerin tütüne de verilmesini istedi. İhracatta önlerinin açılmasını isteyen Solgun, "Tütün derken herkesin aklına sigara geliyor. Oysa tütün bir sanayi ürünüdür. Bizler tütün ithalatını hak etmiyoruz. Biz tütün ihraç etmek ve ülkemize döviz kazandırmak istiyoruz" dedi.
Sarmalık kıyılmış tütünün marketlerde raflarda yer alması gerektiğini ifade eden Solgun, "Tütünümüzün diğer tütün ürünleri gibi market raflarında yer almasını ve vergi düzenlemesini istiyoruz. Birçok ülkede sarmalık tütün vergisi yüzde 25’tir. Bizde de gerekli düzenlemenin yapılması gerekir" diye konuştu.
Tütün ithalatına dikkat çeken Solgun, "Şu anda ülkemizde 92 bin 154 ton tütün ithal ediliyor. Ülkemizdeki ithalatın azaltılması için bir an evvel tütün vergisinde düzenleme yapılmasını istiyoruz. Ülkemizdeki tütün üreticisi ve geçimini tütünle sağlayan milyonlarca insan için vergi düzenlemesi ve tütünün tarım havzasına alınması gerekir. Vergi düzenlemesi yapılır ve tütün tarım havzasına alınırsa ithalatı düşüreceğiz" ifadelerini kullandı.
"İthalatı azaltacağız, daha fazla ihracat yapacağız" diyen Solgun, "Vergi indirildiği zaman kaçakçılık önlenir. Türkiye vergiden ciddi para kazanır, vergi indirilmezse olmaz. Bir sigara paketinde 20 tane sigara var. 16 tanesi vergiye gidiyor 4 tanesi kalıyor. Bu 4 tanesini üreticiye mi vereyim, masrafa mı vereyim, maliyete mi vereyim. Biz bunun iki mislisini kazanmamız için vergi indirilmelidir. Daha fazla devletimiz kazanacak, çiftçimiz kazanacak, tütün işini yapan sektörümüz kazanacak. Vergide indirim yapılırsa dağ taşımız tütün olacağının müjdesini verebilirim" dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ