Sarıçiçek Yayla Festivali coşkulu geçti

Yerel 29.06.2017 17:26:30 0
Sarıçiçek Yayla Festivali coşkulu geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.06.2017 17:26
Türkiye’nin en büyük yaylalarından biri olan Sarıçiçek yaylasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 5’incisi yapılan Sarıçiçek Yayla Festivali çevre il, ilçe ve köylerden vatandaşların katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.
Malatya’nın Arapgir, Erzincan’ın Kemaliye, Sivas’ın Divriği ilçelerinin kesişim noktasında bulunan Türkiye’nin en büyük yaylalarından biri olan Sarıçiçek Yaylası tarım ve hayvancılıkla uğraşanların ortak kullanım alanı olduğu gibi kültür, doğa ve yayla turizminin de kalbi konumunda.
Sarıçiçek Tabiatını Koruma, Kültür ve Yardımlaşma Derneği organizatörlüğünde Arapgir Belediyesinin de büyük katkılarıyla gerçekleşen festivale çevre ile ve ilçelerden de çok sayıda vatandaş katılım sağlandı. Etkinlikte ünlü sanatçıların konserleri ve davul zurna eşliğinde vatandaşlar doyasıya eğlendi.
Organizasyona destek vererek katılım sağlayan önemli misafirlere ve dernek yönetim kurulu üyelerine de protokol tarafından plaket takdim edilirken Yazıhan Atlı Cirit Kulübü tarafından düzenlenen gösteride heyecanlı dakikalar yaşandı.
Çekilişle vatandaşlara çeşitli hediyelerin festivalde her yıl yapılan Sarıçiçek Yayla Ağası seçimi bu yıl da yapıldı. Divriği’nin Selimoğlu Köyünden Hasan Günday yayla ağası seçildi.
Festivalde konuşan, Sarıçiçek Tabiatını Koruma, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve 34 Gündem Medya Grubu Başkanı Bekir Hallaç, festivale katılım sağlayan ve organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür etti.
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise, "Bu etkinlik ülkemizde yaşanan tüm çıkmazların, sorunların çözümlenebileceğinin ispatıdır. Burada yaşadığımız birlik ve beraberlik, dünyaya verdiğimiz bu mutluluk fotoğrafı aynı zamanda bir mesajdır. Yıllardan beri bu yörenin halkı kültürünü birlikte yaşamış, mutluluğunu, üzüntüsünü birbiriyle paylaşmış, sorunlarını birbiriyle konuşarak halletmiş. Asla bir çatışma ortamına dönüşmemiş, sakinliğin, huzurun ve refahın timsali olarak kendisini lanse ettirmiş. Bu anlamda 5.’sini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi önemli bir misyon üstlenmiş, Ramazan Bayramında gurbetinden dönen tüm yöre halkını bir araya getirmiş, eskide, geçmişte, saklı kalmış olan tüm kültürel birlik ve beraberliği yeniden tesis etmiştir. Bu nedenle emeği geçen herkese ve katılım sağlayarak buraya kadar teşrif eden tüm misafirlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Festivale Arapgir Kaymakamı Salih Sak, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Arapgir Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Tümer, Divriği CHP İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak, Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Basri Aknar, Malatya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri İlhami Mengi ve Metin Bölükbaşı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit, Sarıçiçek Tabiatını Koruma, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve 34 Gündem Medya Grubu Başkanı Bekir Hallaç, Anadolu Birliği Genel Başkanı Bedri Yalçın, İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ