Sahur için yemek ısıtmaya çalışan aşçı, biriken gazın patlamasıyla yandı

Yerel 22.06.2017 08:36:56 0
Sahur için yemek ısıtmaya çalışan aşçı, biriken gazın patlamasıyla yandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.06.2017 08:36
Erzurum’un Oltu ilçesindeki bir şantiyede çalışan aşçı sahur için arkadaşlarına yemek ısıtmak isterken odada biriken gaz adeta bomba gibi patladı. Vücudu tamamen yanan aşçı, yanık merkezinde yaklaşık 1 ay süreyle tedavi gördü. Tedavinin ardından Yanık Merkezinden taburcu olan Mustafa Polat (68) sağlık yetkililerine bol bol dua etti.
Olay geçtiğimiz 28 Mayıs günü Erzurum’un Oltu ilçesi İpekçayır Mahallesinde bulunan maden ocağı şantiyesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, şantiyede aşçılık yapan Mustafa Polat (68) olay günü arkadaşlarına sahurda yemek ısıtmak için tüpü yakmak istedi. Polat, tüp yanmayınca kuzine sobayı yakmak için çırayı ateşledi. O sırada mutfağa dolan gaz patladı. Olay sırasında vücudunda yanıklar oluşan Polat, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezinde tedavi altına alındı.
Şantiyede aşçı olarak çalıştığını belirten 68 yaşındaki Mustafa Polat, yaşadığı şok patlamanın etkisinden kurtulamazken gözyaşları içerisinde şöyle anlattı:
"3 yıldır şantiyede aşçı olarak çalışıyorum. O gün gece çalışan arkadaşların sahurda yiyeceklerini ısıtmak için tüpü açtım. Tüp yanmadı. Orada kuzine soba vardı. Onu yakıp onun üzerinde ısıtayım dedim. Bu sırada çırayı ateşleyince biranda bir patlama meydana geldi. Biriken gaz sarmış mutfağı. Beni kaldırıp havaya fırlattı patlama. Kendime geldiğimde her tarafımı ateş sarmıştı. Üzerimde bulunan peştamal giysilerim yanıyordu. Kendimi can havliyle dışarı attım."
Olay sonrasında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezinde tedavi altına alınan Mustafa Polat’ın vücudunda 2. derece yanık tespit edildi. Yanık Merkezinde vücudu tamamen sargıya alınan Polat’ın en büyük destekçisi eşi Yaşagül Polat oldu.

“Yanık Merkezinden taburcu olurken dualar ağzından düşmedi”
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezinde yaklaşık 1 aydır tedavi gören ve sağlığına kavuşan Mustafa Polat, Ramazan Bayramı dolayısıyla doktorlarının da onayıyla bugün taburcu oldu.
Taburcu olurken tedavisi sırasında gördüğü ilgi ve şefkat dolayısıyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan hastane yetkililerine, sağlık çalışanlarına bol bol dua ederek teşekkürde bulunan Mustafa Polat, “Şükürler olsun sağlığıma kavuştum. Yetkililerin hepsinden Allah razı oldun. Sağlık Bakanımdan, Başbakanımdan Allah razı olsun. Böyle bir hastane imkanı sunarak bu millete hizmette bulunuyorlar. Ben kurban olurum onlara. Canımı feda ederim.” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ