Rektör Kızılay, 'Dış güçler ülkemize diz çöktürmek istedi'

Yerel 4.02.2017 16:17:33 0
Rektör Kızılay,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.02.2017 16:17
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Dış güçler, ülkemizdeki piyonlarıyla 2013 yılından itibaren Türkiye’ye diz çöktürmek istiyor” dedi.
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım’ı ziyaret etti. Ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını söyleyen Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım, “Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçiyor. Bütün kurumların etkilendiği bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç içerisinde üniversitemize, STK’larımıza büyük görevler düşüyor. Önceliğimiz ülkemizin çıkarları, geleceği ve menfaatleri olmalıdır. Ülkemizde sadece bu süreç yaşanırken genel anlamda bu meseleler yaşanmıyor. Kurumların özel anlamda sıkıntıları var. Eğitim camiası olarak da bizim eğitim ile alakalı müfredat ile ilgili sıkıntılarımız mevcut. Malumunuz ülkemizde 16 milyonu aşkın öğrenci eğitim görüyor. Müfredat hala eski ideolojinin kontrolü altında yürüyor” diye konuştu.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da 2016 yılının ortasında görevi devir aldıklarını söyleyerek, “Memur-Sen, bütün iş kollarında ülkenin tüm meselelerine çözüm üretirken, yapılan doğru güzel işlere de güçlü bir destek veriyor. Bu sebeple de tebriklerimi iletiyorum” dedi.
Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Rektör Kızılay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dış güçler ülkemizdeki piyonları ile 2013 yılında gezi olaylarını, 17-25 Aralık operasyonunu ve son olarak 15 Temmuz da FETÖ terör örgütünü devreye sokarak, ülkemize diz çöktürmeye kalkıştılar. Sadece FETÖ değil bir taraftan PKK bir taraftan DAEŞ bir taraftan da onların her türlü destekçilerini devreye soktular. Ülkemiz zor yıllardan geçiyor. Bu belaları atlatarak yoluna devam etmeye çalışıyor. Elbette bu kolay olmuyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu meseleleri atlatacağız. Önümüz açık ümit varız”.
Ziyarette İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ile Prof. Dr. Nusret Akpolat eşlik etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ