Miraç bebek Erzurum BEAH'ta hayata yeniden merhaba dedi

Yerel 1.08.2017 14:23:34 0
Miraç bebek Erzurum BEAH
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.08.2017 14:23
Henüz 15 günlük iken kalbi delik ve kalp damarlarından biri tıkalı olarak dünyaya giyen Miraç bebek Erzurum BEAH ta hayata yeniden merhaba dedi.
Doğuştan kalp damarlarının bir tıkalı olan ve kalbinde tıpta üfürüm diye tabir edilen “delik” bulunan 15 günlük miraç bebek Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayata tutundu.
Iğdırlı bir ailenin üçüncü çocuğu olan Miraç Özbalık doğumundan kısa bir süre sonra vücutta görülen morarmalar nedeni ile Iğdır devlet hastanesine oradan da Erzurum’a Bölge Eğitim Hastanesine sevk edildi. Acil Servise getirilen bebek Miraç hastane yenidoğan ünitesine yatırıldı.
Hastanın durumunu takip eden Yenidoğan ünitesi sorumlu hekimi Doç. Dr. Hasan Kahveci; “Miraç bebek bize geldiğinde kendisine ilk muayenemiz neticesinde Pulmoner hipertansiyon (PH) ‘’kalpten akciğere temizlenmesi için kirli kanı götüren atardamarlardaki kan basıncının sürekli yüksek olması’’ olarak tanımlanan, teşhis ile yatırdık. Miraç bebek ilk etapta 1.düzey küvöz de monitörize edilmek üzere kontrol altına alındı” dedi.
Dr. Kahveci; Miraç bebeğin daha sonraki aşamalarda “çocuk kalp, çocuk kardiyoloji ve yenidoğan” olmak üzere hastanenin 3 ayrı klinik hekimleri tarafından yattığı süreçte an be an takip edildiğini anlatarak, “Yeteri beslenme ve kan değerleri kontrol altına alındıktan sonra hastanemiz Çocuk Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr Mehmet Biçer tarafından ameliyat edildi.
Oldukça başarılı geçen ameliyat sonrası Çocuk Kardiyoloji Uzmanları Dr Ufuk Utku Güllü ve Dr İsmail Balaban tarafından takibi bir süre çocuk yoğun bakımda yapılan Miraç bebek sonra takibi için yeniden yenidoğan ünitemize yatırıldı. Ünitemizde biz ve özellikle geldiği günden itibaren yakın takibini yapan yenidoğan doktorumuz Duran Yıldızın da yakınan ilgisi sonucu sağlığına kavuşturulan Miraç bebek geleceğine daha sağlıklı bir şekilde yürümek üzere taburcu edildi” dedi.
Miraç bebeğin ailesi Murat ve Veysiye Özbalık ise “Miraç 3. çocuğumuz diğer çocuklarımızda herhangi bir sıkıntı görmedik ama Miraç daha 10 günlükken sıkıntılarını gördük ilk Iğdır ve sonra Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldik. Burada gerek yenidoğan ünitesi gerek Çocuk Kalp ve Kardiyoloji uzmanları yanı sıra çalışan tüm personel inanılmaz bir ilgi gösterip oğlumuzu sağlıklı bir şekilde kucağımız a verdiler. Allah hepsinden razı olsun” dediler.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ