MHP İl Başkanı Karataş; '15 Temmuz'un akıl ve akil hocaları da yakalanıp cezalandırılmalı'

Yerel 11.06.2017 12:32:54 0
MHP İl Başkanı Karataş;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2017 12:32
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözüm ona akıl ve akil hocalarının da yakalanıp cezalandırılmaları gerektiğini söyledi.
Başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere, tüm teşkilat yöneticileri olarak gerek vatandaşları gerekse iktidarı, cemaat olaylarına karşı devamlı olarak uyarmaya, cemaat faaliyetlerinin ülkemizi tehdit edecek boyutlara ulaştığını anlatmaya çalıştıklarını dile getiren MHP İl Başkanı Karataş, “Nitekim bu faaliyetlerin mensupları, çirkin ve ihanetçi yüzlerini 15 Temmuz akşamı gösterdiler. Lakin çaba ve hayallerini, damarlarında asil kan taşıyan büyük Türk Milleti, boşa çıkarmasını iyi bilmiştir. Ancak, cemaat olaylarının kötü etkileri, hala ülkemizin ve milletimizin üzerinden bir türlü eksilmemiştir” dedi.
Bu ihanetçi yapının sebep olduğu olaylardan dolayı şu anda, 154 bin civarında kişi soruşturma geçirdiğini anlatan Başkan Karataş, “Soruşturma geçirenlerin 50 bini şu anda tutuklu, 54 bin kadarı da işten ihraç edilmiştir. Ve bu tür soruşturma ve görevden uzaklaştırmalar halen devam etmektedir. Bu hal toplumun acı bir yüzü ve kanayan bir yarası haline gelmiştir. Tabi ki ülkemize ve milletimize 15 Temmuz’u layık görenler, hak ettikleri cezayı hakkıyla almaları gerekmektedir. Bu konuda ki tavrımızı her ortamda beyan etmiş bulunmaktayız. Ancak cezalandırma işlemi yapılırken hak ve hukuk göz ardı edilmemelidir. Devletimiz bir hukuk devletidir. Bu nedenle yaptırımlar, hukuktan ayrılmadan yapılmalıdır. Eğer adil olarak bir şeyler yapmak istiyorsak, 15 Temmuzun kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözüm ona akıl ve akil hocalarının da yakalanıp cezalandırılmaları gerekmektedir.
Toplumun beklentileri bu yönde gelişirken, damatların serbest bırakılması akla ve hayale gelmeyen bir hamledir. Bu tür gelişmeler karşısında insanın “aklama ve kayırma” yapılıyor dememesi içten bile değildir. Alınan bu tür kararlar adalet mekanizmasının doğru çalışmadığının bir göstergesidir. Umudumuz odur ki, soruşturmanın ve yargılanmanın adilce yapılıp, hak edenlere hak ettikleri cezaların verilmesi, mağdurların mağduriyetlerinin giderilmesidir” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ