Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı sistemi konferansı

Yerel 10.02.2017 09:50:08 0
Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2017 09:50
Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzincan’a geldi.
Yavilioğlu, Erzincan ziyaretinde sırası ile Erzincan Valiliğini, Erzincan Belediyesini ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini getirecek olan yeni anayasa değişikliği teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Türkiye genelinde düzenlenen konferansların Erzincan da ki ayağını Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu kendi sunumu ile gerçekleştirdi. Yavilioğlu konferansında “Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine değinerek yaptığı konuşmada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni bir anayasayı onayladı çıkardı. Ve sizin onayınıza sizin takdirinize sunmak için yeni bir takvim belirlenmiş oldu. Bu haliyle hepimize hayırlı uğurlu olsun.
Türkiye hem bulunmuş olduğu yer itibariyle hem de geçmişten itibaren yaşamış olduğu siyasal gelişim itibariyle oldukça hızlı ve büyük olayları birlikte yaşayan bir ülke. Bu günde gene o büyük olaylardan belki de en önemlilerden birisi. Benim yaşadığım dönemde yaşım itibariyle en önemli en değerli olay olarak bunu görüyorum. Çünkü Türkiye’de halkın iradesinin mecliste somutlaşması, halkın iradesinin istediği şekilde mecliste hükümet oluşturulması milletin takdir ettiği kişilerin hükümette ve yönetimde olmasına imkân tanıyacak imkân sağlayacak bir sistem değişikliği ile sizlerin önüne geldik.
Bu kime bağlı kişilere bağlı sisteme bağlı değil sisteme bağlı yürüyen bir yapı yok kişilere bağlı bir yapı var. Eskiler derler ya bir kına iki kılıç sığmaz bir posta iki aslan girmez. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın dediği gibi “Bir gemide iki kaptan olmaz” valla kardeş kardeşle kavga eder çok ciddi sıkıntılar çıkar. Onun için bunun teke indirilmesi lazım. Daha önce vesayet aracı olarak kullanılan bu Cumhurbaşkanlığı ki 28 Şubat’ta 28 Şubat darbesinin olgunlaştırılmasını sağlayan kişide mercide yine bir Cumhurbaşkanıydı. Bir cumhurbaşkanının marifetiyle 28 Şubat sürecine giden bir dönemi yaşadınız yaşadık, bunun teke indirilmesi lazım. 2007’de halk tarafından seçilmesini sizler onayladınız, siz bu yetkiyi kullandınız ve bundan sonra cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek dediniz. Fakat siz şunu yaptınız dediniz ki “Ben cumhurbaşkanını daha fazla güçlendiriyorum.” Cumhurbaşkanına ilave bir meşruiyet verdiniz. İradeyi teke indirin, kardeşi kardeşe düşürmeyin, sistem değişikliği olsun, iş sistem üzerinde yürüsün” diye konuştu.
Yavilioğlu konuşmasının ardından gerçekleştirdiği 90 sayfalık sunumunda “Yeni Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik iddialara da cevap verdi.
Geniş bir katılımın yaşandığı konferansa Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, kamu kurum müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ