Liseliler projeleriyle yarışıyor

Yerel 27.03.2017 17:31:30 0
Liseliler projeleriyle yarışıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.03.2017 17:31
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 48’nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın bölge finaline katılmaya değer görülen projeler sergilenmeye başlandı.
Bu yıl 48. si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ön elemeyi geçerek bölge sergisine davet edilen projeler için bir tören düzenlendi. Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen törene; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Aydın, bölge olarak 2372 proje arasından 100 tanesinin seçilerek sergilendiğini belirtti. Aydın, “ Yarışmaya 12 branştan katılan yaklaşık 175 öğrencimizin projeleri bu gün burada sergileniyor. Bunların içinden 43 projemizi Ankara’ya göndereceğiz” dedi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da TÜBİTAK tarafından düzenlenen bu yarışmada Türkiye’nin 10 bölgeye ayrıldığını ve bu bölgeler içerisinde de en fazla projeyi Erzurum Bölgesinin verdiğini söyledi.
Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Şehir için bir şans olduğuna dile getiren Vali Azizoğlu ,” Erzurum Teknik Üniversitesi Türkiye’nin önemli bir bilim yuvası olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Nasıl ki Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi varsa bu bölgede de Erzurum Teknik Üniversitesi olacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Çünkü 2012 yılında kurulmuş bir üniversite. Bunun ilk 2 yılının plan ve projeyle geçtiğini düşünürsek geri kalan 2 buçuk yılda böyle bir alt yapı ile birlikte üniversitenin oluşması ve dahi Türkiye’nin çok özgün projelerinin de bu üniversitede yapılmaya başlanması, buranın önemli bir bilim yuvası olma yönünde emin adımlarla ilerlediğinin açık bir göstergesidir”.
İnsanlığın özlem duyduğu huzur ve kardeşlik medeniyetini tekrar kuracağız diyen Vali Azizoğlu şöyle devam etti; “Bizim hakim olduğumuz coğrafyada huzur barış ve kardeşlik ilkesi 500 yıldır hakim olmuş. Bizim medeniyetimiz insanlığın aradığı özlem duyduğu arzu ettiği bir medeniyettir. Ondan dolayı inancı kültürü ne olursa olsun insanlık bu medeniyette kendine uygun bir yer buldu. Biz de köklerini geçmişten aldığımız yeni bir medeniyetin tasavvurunu inşa edebilirsek, çağın ihtiyaç ve problemlerini çözebilecek yeni bir medeniyet anlayışını yine hakim kılabilirsek, huzurun ve barışın temin edildiğini bir kez daha tüm dünyaya gösteririz. Bu medeniyet tasavvurunu inşa edecek yerler de üniversitelerdir” dedi.
Konuşmaların ardından lise öğrenimine devam eden öğrenciler tarafından hazırlanarak bölge finaline katılmaya değer görülen projeler sergisi açıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ