Kiraz 'dan referandum değerlendirmesi

Yerel 18.04.2017 16:34:41 0
Kiraz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.04.2017 16:34
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 16 Nisan referandumunu değerlendirdi.
Seçimlerin henüz sonuçlanmadığını savunan Kiraz, CHP Genel Merkezinin bugün seçimin tekrarı noktasında bir müracaatta bulunacağını söyledi.
Seçimde bazı ihlaller olduğunu iddia eden Kiraz, “Şu ana kadar Türkiye genelinde yaklaşık 10 bin noktada ihlallerin olduğu söz konusu. Bu ihlalleri genel merkezimiz belgeleri ve detaylarıyla Yüksek Seçim Kuruluna verecek ve seçimin tekrar edilmesi noktasındaki düşüncemizi iletecek. Şu ana kadar da mühürsüz oy pusulaları ile ilgili YSK’nın açıklamış olduğu bir karar söz konusu değil. Dolayısıyla bu seçim henüz bitmedi” ifadelerini kullandı. Adil olmayan bir seçim geçirdiklerini ileri süren Kiraz, “Bir tarafta devletin bütün imkanlarını kullanan, bütün baskıları uygulayan bir anlayış vardı. Başta Malatya olmak üzere bütün belediyeler yasak olmasına rağmen her yere bez afiş asarak kendi düşüncelerini yansıttılar. Belediyeler asıl işlerini bir tarafa bırakıp tamamen ne kadar ’evet ’ çıkarırız diye koşturdular” dedi. Malatya’da da seçimle ilgili bazı ihlaller yapıldığını savunan Kiraz, “Malatya örgütümüz olarak da bu konuda çok titiz bir çalışma gerçekleştirdik, bütün sandık sonuçlarını aldık. Ben bu anlamda bütün örgütümüze teşekkür ediyorum. Mesela, Kale ilçesinde 14 sandıkta yüzde yüz oy kullanılmış. Bunun için itirazda bulunduk. Çünkü ne olursa olsun bir yerde yüzde yüz oy kullanılması mümkün değil. Bu köyde hiç mi ceza evinde olan yok? Askerde olan yok? İl dışında olan yok? Yine Battalgazi ilçesinde 19 sandıkta mühürsüz oy kullanıldığı için bir itirazda bulunduk. Bu itirazların sonucunu da bekliyoruz. Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir anlayışımız, bir bakış açımız var; Biz yıllardır bu ülkede demokrasi için, insan hakları için, barış ve kardeşlik için önemli bir mücadele veriyoruz, bizim mücadelemiz asla ve asla bir seçimle başlayıp bir seçim ile biten bir mücadele değil, bizim mücadelemiz çok derinden gelen bir mücadeledir ve bu mücadelemiz hangi şartta olursa olsun devam edecek” diye konuştu.
Kiraz, 16 Nisan’da Malatya’da küçümsenemeyecek bir sonuç aldıklarını da kaydederek, "Bu seçim AK Partinin 15 yıldır sürdürdüğü politikalara bir itirazıdır. Bizim Malatya’da almış olduğumuz sonuç da küçümsenecek bir sonuç değildir. Her 3 kişiden birisi ilk defa AK Parti politikalarına itiraz etmiştir. Türkiye’de de her iki kişiden birisi itiraz etmiştir. Hem Malatya’nın hem de Türkiye geneline baktığımızda bir paralellik görüyoruz. Ben öncelikle demokrasiden yana, cumhuriyetten yana bu şekilde itiraz ortaya koyan ve uzlaşma talep eden bütün vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ