Kars'ta minik öğrenciler havuzla tanıştı

Yerel 5.07.2017 14:55:55 0
Kars
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.07.2017 14:55
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Kars’ta yaptırılan 500 seyirci kapasiteli Yarı Olimpik Yüzme Havuzu minik öğrencilere kapılarını açtı.
Yıllarca Kars’a eksikliği hissedilen Yüzme Havuzu kentte hizmete girmesiyle birlikte özellikle yüzme sporuna ilginin de artmasına neden oldu.
Yapımı geçtiğimiz yıl tamamlanarak hizmete açılan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu son günlerde anaokulu öğrencilerini ağırlıyor. Minik öğrencilere burada dallarında uzman eğitmenler tarafından yüzme dersleri veriliyor.
Son yılların en sıcak yazını yaşayan ve hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu Kars’ta bir özel anaokulu öğrencilerini Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’na getirdi. Yüzme havuzuna getirilen minik öğrenciler, bir yandan yüzme öğreniyor, bir yandan da sıcak yaz günlerinde serinlemenin keyfini çıkartıyor.
Kars Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda sıcak hava da gönüllerince eğlenen minik öğrenciler, etrafa neşe saçıyor. Hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıktığı Kars’ta, minik öğrenciler yüzme eğitmenleri nezaretinde oyun oynayarak yüzme öğreniyor.
Kars’ta böyle bir imkanın olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Anaokulu öğretmeni Canan Altay Çelik, “Anaokulu olarak çocuklar adına Kars’ta olmayan şeyleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Böyle bir fırsat varken, böyle bir yer açılmışken, neden değerlendirmeyelim dedik. Çocuklarımızda faydalansın. Olmayan etkinliklerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Şuan burada 22 çocuğumuz var. Ama toplamda katılım sayımız 35 havuz kursu bizim için çok önemlidir. Çok güzel, güvenilir, eğlenceli, hijyenik, çocuklarımız gayet güzel vakit geçiriyorlar. Eğleniyorlar. Elimizden geldiğince onları eğlendirmeye çalıyoruz.” dedi.
Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Yüzme Eğitmeni Selam Ateş ise, “Çok talep var havuzlara karşı, biz bu konuda çok mutluyuz. Yani ailelerin talebinin olması bizleri mutlu ediyor. Çocuklar suyu sevdiği için havuzda olmayı tercih ediyorlar. Bizde eğitimimizi severek yapıyoruz. Çocuklarda seviyor. Bizde seviyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne ait Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda çocukların yanı sıra, yetişkinler de faydalanabiliyor. Çocuk ve yetişkinler için ayrı ayrı hazırlanan eğitim programlarına katılmak isteyenler, bayan, erkek ve karma olmak üzere üç farklı kategoride gerçekleştirilen eğitim programlarından istediklerine katılabiliyor. Yaz dönemi yüzme kurslarının dışında, özel yüzme programları da düzenleniyor.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ