Ilıcalı'nın Tramvay Projesine Bakan Arslan'dan destek

Yerel 15.04.2017 12:55:09 0
Ilıcalı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.04.2017 12:55
Ak Parti Erzurum Milletevekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın tramvay projesine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan destek geldi. Arslan, Ilıcalı’nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı 13 kilometrelik raylı sistemin yapımına bu yıl içerisinde başlayacaklarını söyledi.
Erzurum’un mevcut ulaştırma sistemini daha konforlu, güvenli ve düzenli bir hale getirmek, hava kirliliğine kalıcı çözüm üretmek için şehrin raylı sistem ile bir an önce buluşması gerektiğini her fırsatta dile getiren Milletvekili Mustafa Ilıcalı’ya, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan destek geldi.
Ulaştırma Bakanı Arslan’ın başkanlığında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ve kurum müdürlerinin katıldığı 2017 yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündeme gelen taramvay projesi için şehir merkezine 13 kilometrelik raylı sistem döşeneceğini söyleyen Bakan Arslan "Erzurum’un ihtiyaçlarını ve ulaşımla ilgili durumunu değerli Valimiz, değerli Büyükşehir Belediye Başkanimiz ve ulaşim uzmani olan değerli milletvekilimiz ile birlikte masaya yatirdik. Demiryolunda Sivas-Erzincen’ın yapım süreci devam ediyor. Erzincan-Erzurum’undaaynı zamnda 250 km hızla yük taşınabilir şekilde yeniden yapılmasıyla ilgili uygulama projelerini yapmaya başladık.Devamında da Erzurum-Kars’ı yapacağız. Haziranda bitecek olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ile Londra’dan Pekin’e yük taşımacılığınıkesintisiz hale getireceğiz." dedi. Hazırladığı ulaşım projeleriyle adından sıkça söz ettiren Milletvekili Ilıcalı’ya bu hususta teşekkür eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ "İlimizdeki tramvay projesi ve diğer ulaşım projelerinin Milletvekilimiz Mustafa Ilıcalı tarafından özellikle gündeme getirilmesi ve takip edilmesi bizim için çok önemlidir. Mustafa kardeşim başından beri İstanbul’da Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanı olduğu dönemden başlayarak Türkiye’deki ulaşım projelerine büyük katkısı olmuş bir arkadaşımız. Kendisine teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Ilıcalı, Tramvay Projesini Her Fırsatta Dile Getirmişti
Konunun uzmanı asistanları tarafından hazırlanan Erzurum Tramway Projesini, Büyükşehir Belediyesine daha önce teslim eden Ilıcalı, projeye maddi destek sağlamak için de konuyu hem Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen AK Parti 25. İstişare Toplantısında hem de Ulaştırma Bakanlığı 2017 yılı bütçe görüşmelerinde AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada gündeme getirmişti. Bütçe görüşmelerindeki konuşmasında Ilıcalı, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’a hitaben "Sayın Bakanım, Erzurum seçim bölgemde bir Raylı Sistem Projesi hazırladım, ’Gönderin, Ulaştırma Bakanlığına destek olalım.’ demiştiniz. Büyükşehir Belediyemiz gönderdi. Ne olursunuz, bu 13 kilometrelik projeyi bir an önce yapalım. Ankara Yüksek hızlı Tren Garının açılışında da Sayın Cumhurbaşkanımız ’Yüksek Hızlı tren Erzurum’a 2023’te gelecek.’ dedi. Erzurum’da hemen bunu başlatalım.” sözleri ile maddi destek talebinde bulunmuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ