Hakkari'de kan bağışına yoğun ilgi

Kızılay Genel Merkezi tarafından 'Kan Bağışı Hayat Kurtarır' sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında Hakkari’de 3 günde beklenenin üzerinde kan bağışı alındı.

Yerel 8.05.2017 11:09:16 0
Hakkari
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.05.2017 11:09

Van’dan gelen Güneydoğu Bölge Kan Merkezi ekipleri, 3 gün boyunca Hakkâri’de bağışta bulunmak isteyen vatandaşlardan kan aldı. Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye başkanlığı önünde kurulan Kızılay mobil kan bağış aracının önünde büyük kuyruklar oluşturan Hakkarili vatandaşlar, kan vermek için adeta bir birleri ile yarıştılar. Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu’nun da ziyaret ettiği mobil kan bağışı aracının ikinci durağı ise Hakkari’nin Şemdinli ilçesi olacak.

 

Kızılay kan bağışı görevlisi Servet Abay, Hakkari’deki yoğun ilgi karşısında şaşırdıklarını belirterek, talep olması halinde mobil kan bağışı ekiplerinin yeniden Hakkari’ye gelebileceğini belirterek, bu duyarlı davranıştan dolayı yöre halkına ve Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt’a teşekkür etti.

3 günde 317 ünite kan alındı

 

Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt ise, Kızılay ekibinin 3 gün boyunca Hakkari’de görev yaptığını söyledi. Bozkurt, “Kan bağışına Hakkari halkının göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Valimiz ve beraberindekiler de kan bağışı yapan vatandaşları ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Bu destekten dolayı Sayın Valimiz ve beraberindeki protokol üyelerine de teşekkür ediyoruz. 3 günde 400 kişiden 317 uygun kan bağışı alındı. Beklenenin üzerinde kar bağışı gerçekleşti. Hakkari’den sonra Şemdinli ilçesine ekipler hareket edecek” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ