Genç hatipler minberde yarıştı

Yerel 26.03.2017 09:21:44 0
Genç hatipler minberde yarıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.03.2017 09:21
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası ‘Genç Hatipler Minberde’ hutbe okuma yarışması il finali Oltu’da yapıldı.
Yarışma, Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Kazım Karabekir Camii’nde yapıldı.
Jüri Başkanı Oltu İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan olurken, üyeler Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulmecit Okçu, Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Yusuf Karadayı ve yarışmaya katılan dört okulun meslek dersleri öğretmenlerinden oluşurken, yarışmacı öğrencilerin sıraları ise jürinin gerçekleştirdiği kurayla belirlendi. Program, Kazım Karabekir Camii İmam Hatibi Mustafa Yaran tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Daha sonra yarışmaya geçildi. 12 okulun katıldığı yarışmada aldığı 97 puanla birinci Erzurum merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muaz Tiryaki, ikinci 94 puanla 3 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Aldulkadir İlgaz, üçüncülüğü ise Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Onur Kaya 90 puan alarak elde etti.
Kazananlara ödülleri İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından verildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise ilçe müftülüğü ve Oltu Beşeri ve Sosyal Bilimleri Fakültesi Dekanlığınca çeşitli hediyeler verildi.
Yarışma sonrası bir değerlendirme yapan koordinatör okul olan Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Sıtkı Toksoy, “Yarışma başarıyla tamamlanmıştır. Yarışmaya katılan tüm yarışmacı öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerini ve okul idarecilerini ve ayrıca öğrencilerimizin anne ve babalarını tebrik ederim. Gelecekte önemli bir misyon üstlenecek olan imam hatip neslinin bu ve benzeri programlarla görev ifa etmeye hazır olduklarını görmek büyük memnuniyet vericiydi. İl finali sonucunda birinci olan öğrencimizin Erzurum’u temsil edeceği bölge finalinde de aynı üstün başarıyı göstermesini canı gönülden temenni ediyorum. Bu arada programın hazırlanması aşamasından sunumuna kadar emeği geçen başta Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Rakıp Taş olmak üzere tüm mesai arkadaşlarıma ve öğrencilerime ayriyeten maddi katkılarından dolayı ilçe esnafımıza çok teşekkür ederim. Başarılı bir programı sona erdirmekten dolayı memnuniyetimi ifade ediyorum” şeklinde konuştu.
Bu arada, yarışmada birinci olan öğrenciye ödül olarak tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncü olan öğrenciye ise çeyrek altın verildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ