Erzurum'da 3. Ünilig kış spor oyunları heyecanı

Yerel 24.03.2017 10:51:42 0
Erzurum
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.03.2017 10:51
Spor kenti Erzurum’da düzenlenen 3. Ünilig Kış Oyunları, nefes kesen mücadelelere sahne oluyor. Sporun başkenti olan Erzurum’un yeni bir sportif heyecana daha tanık olduğunu ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ve diğer yetkililerin katıldığı basın toplantısında, organizasyon hakkında gazetecilere değerlendirmede bulundu. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’da geleneksel hale gelen Ünilig Kış Spor Oyunları’nın bu sene üçüncüsünü düzenlediklerini ifade etti.
Sekmen, şunları kaydetti: “Şehrimizde önemli bir spor organizasyonu düzenleniyor. 3’ncü Ünilig Kış Spor Oyunları kapsamında 33 üniversiteden 550 sporcuyu şehrimizde ağırlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu, Kayak, Buz Hokeyi ve Curling Federasyonlarıyla birlikte düzenlediğimiz Kış Spor Oyunları 26 Mart’a kadar devam edecek. Buz hokeyi, alp disiplini, curling, snowboard ve kayaklı koşudan oluşan beş branşta üniversiteli sporcularımız Kış Oyunları’nda şampiyon olmanın mücadelesini verecek. Hakem ve gözlemcilerle birlikte 750 kişilik ekiple sağlanan Kış Oyunları’ndaki yetenekli sporcular inşallah ülkemizi, Avrupa ve Dünya’da temsil edecek.”
“Erzurum Türkiye’nin en önemli spor şehridir”
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un Türkiye’nin en önemli spor şehri olduğunu bildirdi. Kentte yapılan spor organizasyonlarına dikkati çeken Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “3 yıl boyunca Erzurum’u spor şehri yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Erzurum, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla sporda marka bir şehir haline geldi. 3 yılda yapılan 106 ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla Erzurum’u dünyaya duyurduk. Yarı maraton, tenis, karate, güreş, futbol, sürat pateni, dağcılık, kızak, kayak, yaz ve kış spor okulları, buz hokeyi, kış sporları, kış oyunları ve salon sporlarındaki önemli organizasyonlarla sporda zirveye ulaştık.”
Başkan Sekmen, konuşmasında Erzurum medyasına teşekkür ederek, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile birlikte şehrimiz; sporda da yerel, yaygın ve Avrupa medyasında ve tanıtım çalışmalarında önemli bir yer edindi. Bu başarıda en büyük pay kuşkusuz Türkiye’nin dördüncü büyük Bab-ı Alisi’ne sahip olan Erzurum medyasının başarısıdır. Erzurum medyası yaptığı haberlerle şehrin sporda marka bir kent olmasına katkıda bulundu. Bu katkıdan ötürü şehrimizin kıymetli medya mensuplarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de, 3. Ünilig Kış Oyunları’na destek olan Başkan Mehmet Sekmen’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından plaket takdimi yapıldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ