ERKADIN'ın kursiyerleri KOSGEP eğitimleri aldı

Yerel 4.06.2017 11:43:23 0
ERKADIN
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.06.2017 11:43
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin (ERKADIN) Büyükşehir Belediyesine bağlı Ertansa A.Ş’ nin proje ortağı, Palandöken Belediyesi’nin de, işbirlikçisi olduğu İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının PRODES biriminden desteklenen “Folklorik Bebeğimle Dünyam Değişsin” isimli mesleki eğitim projesi kapsamında 15 ev kadını ve genç kız KOSGEP bilgilendirme eğitimleri aldı.
Proje ile ilgili olarak bilgi veren Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkan Zekiye Çomaklı, "Proje kapsamında folklorik kadın ve folklorik Dadaş kıyafetlerinin dikimi, nakış ve iğne oyası eğitiminin yanı sıra, çeşitli alanlarda seminerler ve ilaveten KOSGEB eğitimleri verilmesi planlanmıştı. Bu bir mesleki eğitim projesidir ve kursiyerlerimizin Turizm sektöründe çok eksik olan hediyelik eşya konusunda ekonomik girdi sağlayacak her konuda eğitim almalarını sağlıyoruz. Kursiyerlerimizin eğitim bitiminde bu becerilerini ekonomiye dönüştürecek gerek ev eksenli gerek bir atölye çalışması ile değerlendirmelerini istiyoruz. Bu durumda ne yapmaları gerektiğini çeşitli seminerler ile anlatmaya çalıştık. Bu seminerlerin yanı sıra KOSGEP’in kadın girişimcilere verdiği destekler, kendi işini kurmak isteyenlerin hem iş hem sosyal alanda başarılı olmaları için izleyecekleri yollar konularında kursiyerler bilgilendirildiler.” dedi.
KOSGEB uzmanlarından Adem Gültürk’te, “KOSGEP devletimizin sağladığı imkanlardan biri olup gerek kendi işini kurmak isteyen, gerekse var olan işini büyütmek isteyenleri desteklemektedir. Özellikle yeni iş kuracakların ilgi odağı haline gelen KOSGEB, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin kursiyerleri de iş kurmak istediklerinde gerek hibe, gerekse faizsiz ve uzun sürede geri ödeme kolaylığı ile gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde destek sağlayacaktır.” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ