ERKADIN'ın kursiyerleri KOSGEP eğitimleri aldı

Yerel 4.06.2017 11:43:23 0
ERKADIN
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.06.2017 11:43
Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin (ERKADIN) Büyükşehir Belediyesine bağlı Ertansa A.Ş’ nin proje ortağı, Palandöken Belediyesi’nin de, işbirlikçisi olduğu İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığının PRODES biriminden desteklenen “Folklorik Bebeğimle Dünyam Değişsin” isimli mesleki eğitim projesi kapsamında 15 ev kadını ve genç kız KOSGEP bilgilendirme eğitimleri aldı.
Proje ile ilgili olarak bilgi veren Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkan Zekiye Çomaklı, "Proje kapsamında folklorik kadın ve folklorik Dadaş kıyafetlerinin dikimi, nakış ve iğne oyası eğitiminin yanı sıra, çeşitli alanlarda seminerler ve ilaveten KOSGEB eğitimleri verilmesi planlanmıştı. Bu bir mesleki eğitim projesidir ve kursiyerlerimizin Turizm sektöründe çok eksik olan hediyelik eşya konusunda ekonomik girdi sağlayacak her konuda eğitim almalarını sağlıyoruz. Kursiyerlerimizin eğitim bitiminde bu becerilerini ekonomiye dönüştürecek gerek ev eksenli gerek bir atölye çalışması ile değerlendirmelerini istiyoruz. Bu durumda ne yapmaları gerektiğini çeşitli seminerler ile anlatmaya çalıştık. Bu seminerlerin yanı sıra KOSGEP’in kadın girişimcilere verdiği destekler, kendi işini kurmak isteyenlerin hem iş hem sosyal alanda başarılı olmaları için izleyecekleri yollar konularında kursiyerler bilgilendirildiler.” dedi.
KOSGEB uzmanlarından Adem Gültürk’te, “KOSGEP devletimizin sağladığı imkanlardan biri olup gerek kendi işini kurmak isteyen, gerekse var olan işini büyütmek isteyenleri desteklemektedir. Özellikle yeni iş kuracakların ilgi odağı haline gelen KOSGEB, Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin kursiyerleri de iş kurmak istediklerinde gerek hibe, gerekse faizsiz ve uzun sürede geri ödeme kolaylığı ile gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde destek sağlayacaktır.” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ