Çıraklıktan başladı patron oldu

Yerel 30.06.2017 08:41:18 0
Çıraklıktan başladı patron oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.06.2017 08:41
MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesinde 2 bin lira borçla aldığı ağaç doğrama tezgâhından iş hayatına atılan iş adamı Hasan Akar, şimdi kendi iş yerinin patronu oldu.
Malazgirt ilçesindeki küçük sanayi sitesinde çıraklık yaptığı sırada satın aldığı 500 metrekarelik kapalı mobilya üretim atölyesinde her türlü mobilya üretiminin yanı sıra Malazgirt ilçesinde bir ilki başararak 3D kapak üretimi yapan Hasan Akar, azmin her türlü zorluğu yenebileceğini kanıtladığını söyledi. Parasızlık ve yoksulluğun kendisinde mücadeleci bir kişilik oluşturduğunu dile getiren Hasan Akar, “Küçük sanayi sitesinde mobilyacı çırağı olarak iş hayatına başlamamın üzerinden 20 yıl geçti. Bugün 35 yaşındayım. 15 yaşında okulu bırakarak başladığım bu iş nedeniyle yaşam savaşını kazandım. Bugün birlikte çalıştığı diğer iki erkek kardeşimi de yanıma alarak, onları da birer mobilyacı ustası yaptığım için çok mutluyum. Yaklaşık 20 yıl önce küçük yaşımıza rağmen kardeşlerimle bir araya gelip küçük bir mobilya kesim makinesi almaya karar verdik. 2 bin liralık tezgâhını borçla aldık. İşe başlarken kiracıydık. Dürüst çalıştık, yılmadık, azimle mücadele ettik, güçlüklere, engellere aldırmadık. Müşterilerimizi hiç aldatmadık, fazla karda gözümüz olmadı. Dürüstlüğümüzle elde ettiğimiz güvenle bugünlere geldik. 500 metrekare olan bu iş yerimizi satın alarak kendi işimizin sahibi olduk” dedi.
Malazgirt’in küçük bir ilçe olduğunu ve tüm yatırımlarını buraya yaptığını dile getiren Akar, “Başkaları gibi ilçemizden kaçmadık. Ekonomiye yaptığımız katkı ve sağladığımız istihdamla gurur duyuyoruz. İlçemizde vatandaşlarımız batı illerine bağlı kalmasın diye mobilyada bir devrim olan 3D kapak üretimini ilçemize getirdik. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz, ilçenizdeki bu ustalarınıza sahip çıkın. Batıdan sipariş verip altığınız tüm mobilya çeşitleri, mutfak mobilyaları ve çelik kapı hizmetini verebiliyoruz” diye konuştu.
Hasan Akar, meslek sahibi olabilmenin önemine de dikkati çekerek, “Elbette okumak, iş yerimi eğitimli kurmak isterdim. Ancak, bazen ’babam beni iyi ki zanaate yönlendirdi’ diye düşünüyorum. Günümüzde artık çağdaş hizmet veren meslek liseleri var. Gençler okuyamıyorlarsa mutlaka mesleğe yönlendirilmeli. Zanaat, kişinin kolundaki altın bileziktir. İş bulamasalar bile azimle çalışırlarsa kendi işlerinin patronu olurlar” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ