CHP İl Başkanı Kiraz mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesini istedi

Yerel 16.08.2017 17:22:19 0
CHP İl Başkanı Kiraz mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesini istedi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.08.2017 17:22
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, mevsimlik işçilerin sorunlarına değinerek, mevsimlik tarım işçilerinin barınma sorunlarının çözülmesini ve işçilere sigorta yaptırılarak sağlık sorunlarının ortadan kaldırılmasını istedi.
Kayısı sezonun geride kaldığını hatırlatan Kiraz, “Dünya kayısı başkenti olan ilimize her yıl mevsimlik tarım işçileri gelmekte ve her yıl aynı sorunlar yaşanmaktadır. On bin Suriyeli için oluşturulan konteyner kent gibi, mevsimlik tarım işçileri için de devlet tarafından karşılanabilecek konteyner verilmeli, belli bir sayının üzerinde işçi çalıştıran bahçelere konteynerler kurulmalıdır. Bununla birlikte mevsimlik işçilerin sağlık ve sorunlarının çözümü ve güvenceli çalışmalarını sağlamak için devlet tarafından emekçiler mutlaka sigorta edilmelidir. Bu bir sosyal devlet sorumluluğudur ve Anayasamız da buna imkan tanımaktadır. Geçtiğimiz günlerde Malatya Hekimhan’da meydana gelen ve 4 tarım işçisinin hayatını kaybettiği trafik kazası bize bir kez daha mevsimlik tarım işçilerinin hangi şartlarda çalıştıklarını acı bir şekilde göstermiştir” ifadelerini kullandı.
Kiraz sadece çalışan işçilerin değil üreticilerin de ciddi sıkıntılarla boğuştuğunu ileri sürerek, “Malatya’da kayısının bol olması güzel bir beklenti gibi görülebilir. Bolluk demek ucuzluk demektir. Dış piyasalarda kayısının dolar bazlı fiyatı değişmemesine rağmen, Malatya’da bolluktan kaynaklanan ucuzluk kayısı üreticisini güç duruma düşürmüştür, İşçi ücretleri, sulama konusunda yaşanan sıkıntılar ve Malatya’da bulunan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı 30 bin bahçe için TARSİM’in akıl almaz duyarsızlığı nedeniyle sorunlar dağ gibi büyümektedir. Yıllardır alan bazlı destek ile ilgili taleplerin görmezden gelinmesi, üreticinin elektrik, su, ilaç, gübre, işçilik maliyetlerini karşılayacak bir kazanç elde edememesi üreticinin gözden çıkarıldığının göstergesidir. Bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ