Büyükşehir itfaiyesinden boğulmalara karşı uyarı

Yerel 11.06.2017 12:47:50 0
Büyükşehir itfaiyesinden boğulmalara karşı uyarı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2017 12:47
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte artan boğulma vakalarını hatırlatarak, tehlikeli yerlerde suya girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, baraj ve göletlerde suya girmenin büyük risk olduğunu belirterek, boğulma vakalarına karşı uyarılarda bulundu. Acar, okulların tatile girdiği kentte sıcaklıkların da arttığını hatırlatarak, boğulma tehlikesine karşı herkesin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

“Eğitime büyük önem veriyoruz”
Boğulma olaylarında eğitimin önemine dikkat çeken Acar, “Özellikle havaların ısınması ve okulların tatil olması nedeniyle öğrenciler piknik alanlarına ve su kenarlarına gidiyorlar. Vatandaşlarımızın buralarda çocuklarını tehlike arz edebilecek sulara girmemeleri konusunda uyarmalarını ısrarla talep ediyoruz. Çünkü eğitim ailede başlar. Eğitimli bireyler yetiştirmediğiniz müddetçe ne kadar tedbir almaya çalışırsanız çalışın başarılı olmanız mümkün değil” dedi.

“Okullarda 150 eğitim semineri verdik”
Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi olarak boğulmalara karşı bilinçli bir gelecek oluşturmak için okullarda eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Acar, “Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak geçmiş yıllarda SODES projesi kapsamında boğulma tehlikelerine karşı çocuklarımızı bilinçlendirmek için 150’den fazla okulda seminerler verdik. Büyükşehir olarak bizim vermiş olduğumuz eğitimlerin yanında ailelerin de bizlere destek olması gerekmektedir. Ailelerin destekleri olmaz ise bu çalışmalardan yüzde 100 verim almamız mümkün değil. Malatya’mızın çevresinde birçok göl, gölet ve baraj bulunuyor. Bu suların dip yapısı bilinmediğinden suya girilmesi ciddi tehlikelere yol açmaktadır. Geçen yıl 4 vatandaşımız Karakaya Baraj gölünde hayatını kaybetti. Çocuklarımızı havuzlara yönlendirmeliyiz. Boğulma olaylarına karşı daha bilinçli olmalıyız” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar tabelalarla uyarılıyor
Öte yandan, Malatya Büyükşehir Belediyesinin Jandarma ile birlikte yürüteceği çalışmalar doğrultusunda baraj, göl ve göletlerin olduğu alanlara uyarıcı levhalar konularak vatandaşların uyarılacağı bildirildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ