Borcunu yapılandıran mükellefe, '31 Mayıs' uyarısı

Yerel 11.05.2017 15:24:11 0
Borcunu yapılandıran mükellefe,
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.05.2017 15:24
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, Gelir İdaresi Grup Müdürü Mehmet Kuzucu ile Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürü Bahadır Bağ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.
Ziyarette, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun’la mükelleflere tanınan ödeme kolaylığı hakkında bilgi veren Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan mükelleflerin, yapılandırılan borcun 31 Mayıs 2017’ye kadar ötelenen birinci ve ikinci taksitlerini bu tarihe kadar mutlaka ödemeleri gerektiğini belirterek, aksi takdirde yapılandırmanın bozulacağını ifade etti.
19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren kanuna göre, yapılandırılan tutarların peşin veya ilk taksit ödeme sürelerinin 30 Kasım 2016 tarihinde sona erdiğini belirten Aslan şunları söyledi; “Bilindiği üzere, bazı mükelleflerin, Kasım 2016 ayında ödemelerini yapmamaları nedeniyle Kanundan yararlanma hakları sona ermiş, ancak Kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir. Ayrıca, Kanun kapsamında 2017 yılının Ocak ayından itibaren ödenmesi gereken taksitlerin tamamının ödeme süreleri dörder ay uzatılmıştır. Kanun hükmünden yararlanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan birinin de ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. Bu durum mükelleflerin peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yapmalarını gerekli kılmıştır. Bu nedenle, Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için Mayıs 2017 ayında yapılması gereken ödemeler büyük önem arz etmektedir.”
Söz konusu kanunla, mükelleflere tanınmış olan imkanlardan faydalanmaya devam edebilmesi için verilen son şansın kaçırılmaması adına kamuoyunu ve mükellefleri bilgilendirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydeden Aslan, Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere, Ticaret Borsası ve Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası gibi meslek kuruluşları aracılığıyla da, mükelleflerin SMS yoluyla uyarıldığını söyledi.
Ziyarette, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da, borcunu yapılandıran ancak ilk iki taksitini ödeyemeyen mükellefler için böyle bir imkan tanınmasının çok yerinde olduğunu ifade ederek, “Erzurum’da borcunu yapılandıran ancak ilk taksit ödemesini yapamayan çok sayıda mükellef vardı. Bu açıdan böyle bir şansın tanınması borçlu vatandaşlarımız için, esnafımız için çok doğru bir karar oldu. Yapılandırma kapsamına giren borcu olan bütün vatandaşlarımızın yapılandırmalarının bozulmaması için 31 Mayıs’a kadar ilk iki taksitlerini, birinci, taksitlerini ödemişlerse ikinci taksitlerini veya peşin ödemelerini mutlaka yapmaları gerekiyor” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ