Başkan Sekmen: 'Ramazan ayı manevi huzur iklimidir'

Yerel 26.05.2017 18:19:05 0
Başkan Sekmen:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.05.2017 18:19
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, on bir ayın sultanı olan Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Başkan Sekmen, mübarek Ramazan ayı ile ilgili yayımladığı mesajında rahmet ayını şöyle anlattı: “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayı, ilahi rahmetin müminlerin gönüllerini doldurduğu müstesna bir aydır. Ramazan, oruç, Kur’an, takva, şükür, tövbe, itikâf, tefekkür, zekât-sadaka, hayır ve hasenat ayıdır. Ramazan, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde saklayan aydır. Fahri Kâinat Efendimiz, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), Ramazan ayının önemini şöyle belirtmiştir: ‘Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah’tan bekleyerek Ramazan orucu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.’ İşte bu nedenledir ki Ramazan ayı, hasat mevsimi ve bir arınma iklimidir.”
Başkan Mehmet Sekmen, mübarek Ramazan ayında birlik ve beraberlik sofralarının bu yıl da kurulacağını ifade etti. Sekmen, şunları kaydetti: “Ramazan ayı nedeniyle şehir merkezindeki Havuzbaşı Kent Meydanı’nda beş bin kişilik, Narmanlı Cami yanında da bin kişilik iftar çadırı kurduk. Tüm ilçelerimizde birlik ve beraberlik sofraları kapsamında vatandaşlarımızla birlikte iftarımızı yapacağız. Tüm ilçelerimizde iftar sofraları kurulacak. Bu yıl kent merkezi ve ilçelerimizde bir ay boyunca toplam 200 bin vatandaşımızı iftar çadırı ve birlik sofralarında ağırlamayı planlıyoruz. Bu yıl da Ramazan öncesi 2 bin vatandaşımıza gıda kartları dağıtıldı. Mübarek ay içerisinde maddi durumdan yoksun vatandaşlarımıza da gıda kolisi dağıtacağız. Gezici mobil mutfak tırımız ilçelerimizde kurulacak olan iftar sofralarında şehrimizin Ramazan’a özgü lezzetlerini halkımıza sunacak. Ramazan Geceleri’nin yaşatılması için çocuklara Geleneksel Türk Tiyatrosu, kumpanya ve meddah gösterileri gerçekleştirilecek. Çocuklara da ayrıca oyun parkurları kurulacak.”
Ramazan ikliminde müzakereler
Başkan Sekmen, “Milli ve maneviyatına gönülden bağlı olan mübarek şehrimizde manevi iklime uygun bir şekilde teravih namazı sonrası Yakutiye Medresesi içinde ‘Ramazan İkliminde Müzakereler’ adlı sohbet programları düzenleyeceğiz” dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Ramazan İkliminde Müzakereler” adlı programlara şu isimler katılacak: “Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu, Kur’an tilaveti Ali Tel ve Mehmet Bilir, Grup Tillo İlahi Grubu, Ramazan Kayan, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Muhammed Şevket Gökşan, Talha Uğurluel, Ahmet Şahin ve ekibi, Veli Velioğlu Hoca Efendi, Mehmet Çelik, Hikmet Anıl Öztekin, Doç. Dr. İsmail Altun, Bahadır Yenişehirlioğlu, Mehmet Kemiksiz, Hayati İnanç, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Mehmet Göktaş, Abdurrahman Önül, Grup Genç, Halit Bekiroğlu, Taha Ün, Nurullah Genç, Halil Necipoğlu ve Ünlü Hafız Abdurrahman Sadien,”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ