Başkan Bulutlar 'Milletimiz 15 temmuz da destan yazmıştır'

Yerel 14.07.2017 11:39:57 0
Başkan Bulutlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.07.2017 11:39
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Allah bu millete bir kez daha 15 Temmuz yaşatmasın" dedi.
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, FETÖ/Paralel Devlet Yapılanmasına mensup cuntacı bir grup askerin kalkıştığı darbe girişiminin 1’inci yıl dönümü yaklaşırken yayımladığı birlik mesajında " Ülkemizi bölmek, parçalamak ve yok etmekle sonuçlanabilecek bu hain darbe girişimi demokrasiye inanan, sahip çıkan, demokrasi için tanklara ve silahlara kendilerini siper eden Milletimizin gayretleri ile bertaraf edilmiş, ülkemizin geleceğinin karanlık ellere geçmesine izin verilmemiştir.
Yeniden yükselişin başladığı 15 Temmuz gecesi birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin dünyaya ders verircesine yaşandığı anlamlı bir gece olmuştur " ifadelerini kullandı. Türkiye’nin tarihi geçmişine bakıldığında belli aralıklarla yaşanan yükselme süreçleri ve hemen akabinde de bu süreçlerin uğratıldığı kesintilerin rahatlıkla görülebileceğini kaydeden Başkan Bulutlar, 15 Temmuz hain darbe girişiminin de, işte bu müdahalelerden birisi olduğunu dile getirdi. 2002 yılından bu yana Türkiye’ye hakim olmaya başlayan siyasi huzur ve istikrarın, beraberinde ülke kalkınmasını getirdiğini vurgulayan Başkan Bulutlar, "Bu gerçek yıllardır değişmedi; gelişen bir Türkiye’yi ne bulunduğumuz coğrafya ve ne de emperyal güçler hazmedebildi. Ülkemizin son yıllarda kazandığı nüfuz ve uluslararası arenada giderek değer kazanan imajımız, küresel emperyalis güçleri bir kez daha harekete geçirdi. Bu kez de devreye FETÖ’cüler girdi. Burada amaç sadece darbe yapmak değildi; hainlerin hedefinde aynı zamanda ülkenin bölünmesi, parçalanması ve yutulması hedefi de vardı. Allah’a hamdolsun, başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ile asil milletimiz feraseti, basireti ve cesaretiyle bütün karanlık oyunları bozdu. O gece bu milletin evlatları Nenehatun oldu, Seyit Onbaşı oldu Kahramanlığı, ecdad ve ata mirası olarak belleyen necip milletimiz, hainlere öyle bir ders verdi ki; 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece adeta milletin zafer bayramına dönüştü." diye konuştu.
BAŞKAN BULUTLAR’DAN ERZURUM VURGUSU
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 15 Temmuz’un Erzurum için taşıdığı önemin ise, apayrı olduğuna dikkati çekerek, "O gece sokaklara insan selinin aktığı ilk şehir, Erzurum oldu. O gece Erzurum’da yaşanan ruh Aziziye ruhuydu. O gece Erzurum barut kokmadı ama bu şehirden yükselen manevi hava, yurdu bir anda sararak, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik atmosferine dönüştü. Hamdolsun, aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen milletimiz yine o atmosferde teneffüs ediyor." dedi. 15 Temmuz gecesi hainlere gerdikleri iman dolu göğüsleriyle toprağa düşen şehitleri de kesinlikle unutmamak gerektiğini vurgulayan Başkan Bulutlar,"O gece bu vatan uğruna, vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü uğruna toprağa düşen kardeşlerimizi, bacılarımızı ve evlatlarımızı rahmetle, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Gazilerimizi ise, başımızda bir ömür taşıyacağımız şanlı birer tac olarak kabul ediyoruz. Allah bu millete bir kez daha böyle bir felaket yaşatmasın. Birliğimiz, dirliğimiz ve beraberliğimiz kaim olsun inşallah" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ