Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen Vakfı İşbirliğiyle 'Akademik Teşvik Ödül Töreni' düzenlendi

Yerel 4.04.2017 13:35:05 0
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen Vakfı İşbirliğiyle
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.04.2017 13:35
İbrahim Çeçen Vakfı tarafından her yıl Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi akademisyenlerine verilen akademik teşvik ödülleri düzenlenen programla ödüle hak kazanan akademisyenlere verildi.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve İbrahim Çeçen Vakfı İşbirliğiyle “Akademik Teşvik Ödül Töreni” Kültür ve Kongre Merkezinde yer alan Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. İbrahim Çeçen Vakfı tarafından yıl içerisinde akademik yayınları ile başarı gösteren akademisyenlere her yıl verdiği akademik teşvik ödüllerini bu yıl 135 akademisyen almaya hak kazandı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İbrahim Çeçen Vakfının her alanda her zaman Ağrı İbrahim Çeçen üniversitesinin yanında olduğunu ifade ederek; “Sayın İbrahim Çeçen bey ve Vakıf Müdürü Sayın Meral Dinçer, Ağrı ilimiz ve üniversitemiz hayrına olan her faaliyette ve projede bizlere destek oluyorlar. Sayın İbrahim Çeçen Bey ile görüşmemizde kendileri Üniversitemiz için her türlü desteği ve imkânı sağlayacaklarını söylediler. Geçmiş yıllarda yaptıkları için ve gelecekte de yanımızda oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Bilimin sevgi ile bütünleştiği bir üniversite hayal ettiğine vurgu yapan Prof. Dr. Karabulut, üniversitelerin amacının bilimsel araştırma yapmak ve yapılan bilimsel araştırmalarla toplumsal gelişmelere katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Ülkemizin yükselişi için nitelikli insan gücü yetiştirme noktasında üniversitelere büyük sorumluluklar düştüğünü kaydeden Prof. Dr. Karabulut, bunun ancak bilim üreten, düşünmeyi ve bilim öğrenmeyi özendiren ve bunları eğitim-öğretim etkinlikleri ile bütünleştiren üniversitelerle mümkün olacağını söyledi.
Her asırda iki kez bilim ve teknolojide insanoğlunun refahını artıran gelişmeler olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karabulut,1853-1913’te tekstil, 1853-1913’te demiryolu, 1913-1969’da otomotiv alanlarında önemli gelişmeler yaşandığını, 1969-2025 bilgisayarın insanlık için önemli bir yer tutacağını ve 2025-2081 yıllarının nanoteknoloji çağı olacağını ve Üniversitelerin bilimsel açıdan içinde bulunduğumuz çağın ötesine geçmek zorunda olduğunu söyledi.
İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Doç. Dr. Meral Dinçer ise, Vakıf olarak akademisyenler için dört yıldır akademik teşvikler verildiğini söyleyerek; “Önemli olan siz değerli hocalarımızla Üniversitemizin çıtasının bilimsel araştırmalarla daha yükseltilmesi. İbrahim Çeçen Vakfı olarak bu akademik teşviklerin ve ödüllerin Üniversitemizi daha iyi noktalara getireceğini ümit ediyoruz” dedi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ilerleyen dönemlerde daha farklı başarılarla, ulusal ve uluslararası akademik çalışmalara İbrahim Çeçen Vakfı olarak desteklerimiz artarak devam edecek”dedi.
“Akademik Teşvik Ödül Töreni” akademisyenlerin ödüllerini almalarının ardında Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’un İbrahim Çeçen Vakfı Müdürü Doç. Dr. Meral Dinçer’e teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ