436 yıllık Tarihi Timur Paşa Tabyası ahır olarak kullanılıyor

Yerel 18.08.2017 13:27:07 0
436 yıllık Tarihi Timur Paşa Tabyası ahır olarak kullanılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.08.2017 13:27
Rus ordusuna karşı 1853-56 yılları arasında mitralyöz yuvası olarak inşa edilen yaklaşık 436 yıllık Timur Paşa Tabyası, ahır olarak kullanılıyor.
Kars Kalesi’nin karşısında bulunan ve kültür varlığı olarak tescilli olarak Kültür Bakanlığı’nın tasarrufunda bulunan Timur Paşa Tabyası kaderiyle baş başa bırakılırken, sahipsiz olan tabya günümüzde çobanlar tarafından hayvan barınağı olarak kullanılıyor.
Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde bulunan tabyanın demir kapıları yıkılmış, giriş kısmı hayvan gübresiyle dolu olan tabyanın gözetleme bölümü ise hayvan barınağına dönmüş bulunuyor. Çevre hayvan otlan çobanların ahır olarak kullandığı tabya her geçen gün biraz daha yıkılıyor.
Her gün yüzlerce insanın ziyaret ettiği bölgede içler acısı durumda bulunan Timur Paşa Tabyası’nın kentte bulunan 46 tabyadan bir tanesi olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerden tarihi tabyalara gereken hassasiyeti göstererek, Kars turizmine kazandırılmasını istediler.
Timur Paşa Tabyası’na biran evvel sahip çıkılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Kars’ta 46 tabya var. Bunlardan birkaç tanesi koruma altına alınmış. Diğerleri ise kaderleriyle baş başa bırakılmış. Hemen hemen hepsi yıkılmış, ya da yıkılmak üzere, yetkililer bunlara neden sahip çıkmıyor. Anlamış değiliz, oysa bu tabyalara sahip çıkılarak Kars turizmine kazandırılabilir. Yazık, çok yazık gözler önünde tarihi tabyalar yok oluyor. Buna Kültür Müdürlüğü yetkilileri ise duyarsız kalıyor” diye konuştular.
Çevrede büyükbaş hayvanlarını otlatan çobanların hayvanları, geceleri Timur Paşa Tabyası’nda barınıyor. İçerisi tamamen hayvan gübresi ile dolu olan tabya, yetkilerden kendisine sahip çıkılmasını bekliyor.
Kültür ve Turizmi Bakanlığı’nın sorumluluğunda olan Timur Paşa Tabyası, kısa sürede sahip çıkılmadığı takdirde diğer tabyalar gibi yıkılarak yok olacak.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ