Yenilikçi KOBİ'lere KOSGEB'den Büyük Destek: Kacır'dan 2 Yeni Program Açıklaması!

KOBİ'ler İçin Yeni Dönem: 2 Dev Destek Programı Hayata Geçiyor

Van Haberleri 6.01.2025 21:32:00 0
Yenilikçi KOBİ
Tarih: 06.01.2025 21:43 Güncelleme: 06.01.2025 21:32

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB tarafından devreye alınan iki yenilikçi destek programının detaylarını paylaştı. Bakan Kacır, "Büyüme ve Küreselleşme Destekleri Tanıtım Programı"nda, KOBİ'lerin global rekabet gücünü artırmak ve kapasitelerini geliştirmek için başlatılan "Küresel Rekabetçilik Destek Programı" ve "Kapasite Geliştirme Destek Programı" hakkında bilgi verdi. 

Bakan Mehmet Fatih Kacır, 2002 yılından bu yana KOSGEB'in önemli bir evrim geçirdiğini ve 57 bin işletmeye 13,2 milyar liralık destek sağlandığını belirtti. Yapılan yeniliklerle destek programlarının daha etkin hale getirildiğine dikkat çeken Kacır, yeni destek programlarıyla KOBİ'lerin yenilikçi ve rekabetçi ürünler geliştirerek daha fazla küresel pazara açılmasının hedeflendiğini söyledi. 

GİRİŞİMCİLERE DESTEK ARTIYOR

KOSGEB, geçmişte sağlanan desteğin artırılması adına çeşitli girişimsel faaliyetleri genişletiyor. Bakan Kacır, geçtiğimiz yıllarda toplamda 1.064 girişime 1,5 milyar lira destek sağlandığını ve deprem gibi felaketler sonrası işletmelerin ekonomiye kazandırılması için özel programlar geliştirildiğini açıkladı. 

YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM ÖN PLANDA

KOSGEB, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme projelerine özel önem veriyor. 866 KOBİ'nin yeşil dönüşüm projelerine 2,1 milyar lira destek sağlanmışken, dijital dönüşüm için de önemli finansman desteği sunuluyor. Bakan Kacır, bu adımların Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında kritik rol oynayacağını vurguladı. 

KAPASİTE VE REKABETÇİLİK ARTIŞI

"Kapasite Geliştirme Destek Programı" ve "Küresel Rekabetçilik Destek Programı", KOBİ'lerin kapasitelerini ve rekabetçiliklerini artırmayı amaçlıyor. Yeni desteklerle KOBİ'lerin üretimden pazarlamaya kadar olan süreçlerini güçlendirmesi ve global pazarda etkin bir şekilde yer alması hedefleniyor. 

KREDİ VE İŞ BİRLİKLERİYLE GÜÇLENİYOR

KOSGEB, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halk Bankası, Vakıf Bank ve Kredi Garanti Fonu ile iş birliği yapıyor. Bu iş birliğiyle KOBİ'lerin finansmana erişimi kolaylaştırılıyor ve onlara özel kredi imkanları sunuluyor. Ayrıca, Türk Eximbank ve Merkez Bankası da KOBİ'ler için önemli destekler sağlıyor.

İSTİHDAM VE ÜRETİMİ DESTEKLEYEN ADIMLAR

KOSGEB, istihdamı koruma ve üretimi destekleme yönünde önemli programlar başlatıyor. Özellikle konfeksiyon, tekstil, deri ve mobilya sektörlerinde üretimi ve istihdamı koruyacak yeni destekler sağlanıyor. İş gücü düzeyini koruyan KOBİ'lere yönelik maddi destekler de bu kapsamda sunulacak.

Böylece KOSGEB, büyüme ve küreselleşme destekleri ile KOBİ'leri güçlendirerek, Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı sağlamayı sürdürüyor. İş birliği protokolleri çerçevesinde bu desteklerin uygulanması, KOBİ'ler için yeni bir dönem anlamına geliyor.

Kapasite Geliştirme Destek Programı detaylarına buradan ulaşılabilir.

Küresel Rekabetçilik Destek Programı detaylarına buradan ulaşılabilir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ