Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin: “Felaketi fırsat bilip Türkiye’yi bölmeye çalışan mahfiller var”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin: “Felaketi fırsat bilip Türkiye’yi bölmeye çalışan mahfiller var”

Politika 10.02.2023 17:08:12 0
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin: “Felaketi fırsat bilip Türkiye’yi bölmeye çalışan mahfiller var”
Tarih: 10.02.2023 17:08 Güncelleme: 10.02.2023 17:08
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, “Deprem felaketi üzerinden politika devşirmeye çalışan bildik mahfillerin özellikle yurt dışı ağırlıklı olarak yakmaya çalıştıkları ayrıştırıcı ateşi Türkiye’ye sıçratmaya çalışmalarının son birkaç gün içerisinde büyük bir hız kazandığını üzülerek ifade etmek istiyoruz” dedi.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlere ilişkin açıklamada bulundu. Bekin, “Geniş alana yayılan ve büyük etki oluşturan son yüzyılın en büyük deprem felaketine karşı birlik ve beraberliğimizi zedeleyebilecek her türlü art niyetli yaklaşımlara karşı duyarlı olmamızda büyük yarar görüyoruz” dedi.

"Felaketi fırsat bilip Türkiye’yi bölmeye çalışan mahfiller var"
Felaketi fırsat bilip Türkiye’yi bölmeye çalışan mahfiller, deprem felaketinden nemalanmaya çalışan çevreler olduğunu belirten Bekin, şunları söyledi:
“Deprem felaketi üzerinden politika devşirmeye çalışan bildik mahfillerin özellikle yurt dışı ağırlıklı olarak yakmaya çalıştıkları ayrıştırıcı ateşi Türkiye’ye sıçratmaya çalışmalarının son birkaç gün içerisinde büyük bir hız kazandığını üzülerek ifade etmek istiyoruz. Özellikle depremden sonra sosyal medyada bilinçli olarak ortaya atılmaya çalışılan yanlış bilgilerle oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarına karşı son derece duyarlı olmada büyük fayda görüyoruz. Öte yandan günübirlik yaklaşımlarla reflektif politikalar ortaya koymak sadece günü kurtarmaya yönelik olmaktan öteye gidememektedir."

"Bu felaketin altından ancak elbirliği ile kalkabiliriz"
Asıl yapılması gerekenin bu zor deprem sürecinde Türkiye’nin uzun zamandır ihtiyacı olan barış, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma adına oluşan olumlu ve yapıcı havayı koruyabilmek olduğunu belirten Bekin, şöyle devam etti:
"Uzun zamandır özellikle siyasi alanda metaforlaştırılmış ayrıştırıcı ve ötekileştirici jargonun artık yapıcı bir çerçeveye tutturulması artık kaçınılmaz bir olgudur. Deprem olgusu üzerinden sistemli algı operasyonları ile karşımıza çıkma eğilimi göstererek yeni kaos dönemi oluşturmaya çalışan mahşerin süvarisi karşısında ancak ve ancak elbirliği ve güç birliğiyle karşı koymak mümkün olabilir. Ezcümle Yeniden Refah Partisi olarak, her zaman olduğu gibi bu hassas süreçte de yapıcı ve birleştirici politikalar ortaya koyarak, ülkemiz ve milletimizin bekası için gerekli olan birliktelik harcını oluşturmaya katkı sağlayacağımızı ifade etmek isteriz. Bu vesileyle, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ