Yediği döneri beğenmeyip ücret ödemeyen Yusufeli Kaymakamı Meral, sosyal medya hesabını kilitledi

Yusufeli'nde girdiği restoranda yediği yemeği beğenmediğini söyleyerek hesap ödemeden çıkan kaymakam Hacı Kerim Meral, tepkiler sonrası sosyal medya hesabını da kitledi.

Genel 7.11.2023 22:55:00 0
Yediği döneri beğenmeyip ücret ödemeyen Yusufeli Kaymakamı Meral, sosyal medya hesabını kilitledi
Tarih: 07.11.2023 23:00 Güncelleme: 07.11.2023 22:55

Bu yıl hizmete açılan Türkiye'nin en yüksek dünyanın da 5. en yüksek barajı ile gündem olan Artvin'in Yusufeli ilçesi, bu kez tatsız bir olayla gündeme geldi.

Cağ döneriyle meşhur ilçede kaymakamlık görevi yapan Hacı Kerim Meral, girdiği restoranda yediği döneri ve tatlıyı beğenmediğini söyleyerek hesap ödemek istemedi.

Hesabı ödemeyip misafirleriyle birlikte gitti

İki misafiriyle yeyip içtikten sonra kasaya yönelen Meral, döneri de tatlıyı da beğenmediklerini ve hesap ödemek istemediklerini söyledi. Bunun üzerine restoranın sahibi "Canınız sağ olsun" diyerek kolonya tutup kaymakamı ve misafirlerini gönderdi.

Sosyal medyada tepkiler artınca hesabını kilitledi

Kaymakamın bu tavrı, olaydan haberdar olan ilçe sakinlerince ve sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Kaymakam Hacı Kerim Meral, Twitter'da (X) kendisine yönelik yoğun eleştirilerin ardından, hesabını korumaya aldırdı.

Halbuki, vatandaşla iletişim halinde olması gereken hiçbir devlet memuru, sosyal medya hesabını korumaya alamaz.

 


Kaymakam hakkında soruşturma açıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, Artvin Valiliğinden açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Bugün medyada yer alan konu ile ilgili Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında İçişleri Bakanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatıldı." ifadelerine yer verildi.

 


Yusufeli cağ kebabının özelliği

Yusufeli cağ kebabı, Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılan bir kebap çeşididir. Kuzu etinden yapılan cağ kebabı, yöresel baharatlarla lezzetlendirilir. Cağ kebabı, odun ateşinde pişirilir ve şişte servis edilir.

Yusufeli cağ kebabı, yöre halkının en sevdiği yemeklerden biridir. İlçede bulunan birçok restoranda cağ kebabı servis edilmektedir. Yusufeli'ni ziyaret edenler, mutlaka cağ kebabı tatmalıdır.

 


Yusufeli cağ kebabının lezzetinin sırrı, kullanılan etin kalitesi ve pişirilme yöntemindedir. Cağ kebabı için kullanılan et, kuzunun but kısmından alınır. Et, ince ince dilimlenir ve yöresel baharatlarla tatlandırılır. Cağ kebabı, odun ateşinde pişirilir. Bu sayede, cağ kebabı hem lezzetli hem de sağlıklı olur.

Yusufeli cağ kebabı, genellikle lavaş ekmeğiyle servis edilir. Cağ kebabı, lavaş ekmeğiyle birlikte soğan, domates, biber ve salatayla birlikte servis edilebilir.

Erzurum'da coğrafi işaret, Artvin'de marka tescili aldı

İki şehir arasında yıllardır paylaşılmayan lezzet için Erzurum 22 Şubat 2010'da "Oltu cağ kebabı" adıyla coğrafi işaret, Artvin ise 2 yıl önce "Yusufeli cağ döner" adıyla marka tescili aldı.

Haber Kaynak : Enson Haber
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ