Yalova Altınova depremzedeler için bir oldu

Yalova Altınova depremzedeler için bir oldu

Genel 12.02.2023 13:00:07 0
Yalova Altınova depremzedeler için bir oldu
Tarih: 12.02.2023 13:00 Güncelleme: 12.02.2023 13:00
Yalova Altınova Belediyesi, 10 ilde büyük yıkıma neden olan yüz yılın en büyük felaketi için seferber oldu.
“Teşekkürler Altınova’m, Birlikteyiz Türkiye’m” sloganı ile depremin ilk anlarından itibaren harekete geçen Altınova Belediyesi, 7’den 77’ye vatandaşlar, esnaf ve sanayicilerin desteği ile bölgeye tonlarca gıda, kıyafet, konteyner, iş makineleri ve çok sayıda personelle çıkarma yaptı. Altınova Belediyesi, Türkiye’yi yasa boğan depremle ilgili çok anlamlı ve büyük bir destek kampanyası gerçekleştirdi.
Depremin gerçekleşmesinin ardından ilk olarak belediye itfaiye ve arama kurtarma ekibi ile Altınova Afet Gönüllüleri ve Güzel Yaşam Derneği üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişiyi bölgeye ulaştıran Altınova Belediyesi, belediye araçları ve özel sektörün desteği ile bölgeye 9 tır, 2 kamyon, 1 iş makinesi, 1 kırıcı, 1 vinç, 2 kamyon, 2 pikap, 1 paravan, 1 panelvan, 1 otobüs, 2 minibüs, 3 jeneratör, 1 ayaklı projektör, 1 excavator ile çok sayıda arama kurtarma ekipmanı gönderdi.
Rekor gıda ve kıyafet desteği
Arama kurtarma çalışmalarına katılmaları için ekipleri ve yine çalışmalar da kullanılması için çok sayıda iş makinesi ve ekipmanı kısa süre içerisinde bölgeye göndermeyi başaran Altınova Belediyesi, ardından vatandaşlar, esnaf ve sanayicilerinde desteği ile acil ihtiyaç taleplerini karşılamak için seferberlik başlattı. 7’den 77’ye depremzedelere destek olmak için tek yürek olan Altınovalılar, Belediye Koordinasyon Merkezine akın etti.
Altınova Belediyesi, kendi imkanları ve sanayicilerin desteği ile acil ihtiyaç listesinin başında yer alan konteyner, ranza, yatak, jeneratör, 4 bin adet battaniye, 500 üzerinde ısıtıcı, 18 bin adet hijyen malzemesi, medikal ürünler ve teknik malzemeleri kısa sürede yola çıkardı.
Ardından vatandaşlar ve esnafın desteği ile 23 bin adet kıyafet, 24 bin gıda kolisi, 10 bin adet içme suyu, 30 bin kişilik yemek malzemesi, binlerce bebek bezi, halı, yakacak odun, çöp konteynerleri ve daha birçok ihtiyaca yanıt veren malzemeleri deprem bölgesine gönderdi.
Başkan Oral deprem bölgesinde
Deprem destek çalışmalarının bir an olsun başından ayrılmayan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, depremden büyük hasar gören Hatay bölgesine de giderek hem çalışmalara destek, hem de depremzedelerin yanında oldu. Yüz yılın felaketinin tüm Türkiye’yi derinden sarstığına dikkat çeken Başkan Dr. Metin Oral, şöyle konuştu:
“Bu acının tarifi yok. Yalova olarak bu acılarının ne anlama geldiğini en iyi bilen illerin, vatandaşların başında geliyoruz. Onun için depremin ilk anından itibaren tek yürek olduk. Özellikle çocuklarımızın gösterdiği duyarlılık, yaklaşım beni çok etkiledi. İnşallah bu acı günleri, bu zor günleri birlikte aşacağız. Yaralarımızı birlikte saracağız. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Rabbim güzel milletimizi korusun.”
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ