Vergisiz, ehliyetsiz ve harçsız motosiklet

Ulaşım araçlarına yönelik her gün artan vergi, ehliyet ücretleri ve harçlar vatandaşları ilginç icatlara yönlendiriyor.

Van Haberleri 15.11.2023 20:11:00 0
Vergisiz, ehliyetsiz ve harçsız motosiklet
Tarih: 15.11.2023 20:14 Güncelleme: 15.11.2023 21:33

Batman'da 20 yıldır bisiklet ve motosiklet tamirciliğini yapan 38 yaşındaki Osman Yılmaz, ilginç bir icada imza atarak bisikleti vergisiz, ehliyetsiz ve harçsız motosiklete çevirdi.

Kullandığı bisikletine uygun motor aksamı takarak hem motosiklet hem de bisiklet olarak kullanabilen Yılmaz, İLKHA muhabirine bisikletin 60 kilometre hızla gidebildiğini söyledi.

Benzinle çalışan motorlu bisikletinin ne vitesinin ne de debriyajının olduğunu ifade eden Yılmaz, bisikletin motor haricinde pedalla da kullanılabildiğini anlattı.

Vergi ve ehliyet artışlarının bisikleti motosiklete çevirmesine neden olduğunu dile getiren Yılmaz, bu şekilde plaka, vergi ve ehliyet ücretinden kurtulduğunu söyledi.

Motor hacminin 70 cc olduğunu, yakıtın ise tasarruflu olduğunu belirten Yılmaz, böyle bir üretimin maliyetinin bisiklet dahil toplam 10 bin TL olduğunu aktardı.

 

 

"İyi sonuç aldım"

Yılmaz, "20 yıldır motosiklet ve bisiklet tamir işiyle uğraşıyorum. Vergilerin yükselmesi nedeniyle milletin ehliyet alamamasından dolayı böyle bir şey deneme kararı aldım. Hem yakıt tasarrufu hem vergi istenmemesi hem de ehliyet gerektirmediği için bisikleti motosiklete çevirdim. Bundan iyi sonuçta aldım. Bir arkadaşım kullanıyor ve memnun kaldı." dedi.

"İsteğe göre benzinle ya da bisiklet olarak da kullanılabilir"

İcadının yeni olduğunu, henüz kimsenin talep etmediğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu icadımız hem bisikletli hem de benzinlidir. İsteğe göre benzinli ya da bisiklet olarak da kullanılabilmektedir. Tasarrufludur ve yakıtı çok azdır. Plaka ve vergi gerektirmiyor. Motor hacmi 70 cc olduğu için vergiden muaftır. Sürati 60 kilometreye kadar çıkıyor. 45 kilometrede bir litre benzin yakıyor. Şu an kimse bilmediği için daha talep olmadı ama isteyen kişilere üretebiliriz. Masrafı da düşüktür. Maliyeti bisikletle beraber her şey dâhil 10 bin lirayı buluyor." 

Kaynak: İLKHA

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ