Vefanın adı şehit Osman Paşa, hediyesine gözü gibi bakıyorlar

Vefanın adı şehit Osman Paşa, hediyesine gözü gibi bakıyorlar

Genel 4.03.2024 13:11:13 0
Vefanın adı şehit Osman Paşa, hediyesine gözü gibi bakıyorlar
Tarih: 04.03.2024 13:11 Güncelleme: 04.03.2024 13:11
Elazığ’da şehit annesi Şehriban Kılıç, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın şehit olmadan önce kendisine hediye ettiği bastona gözü gibi bakıp bir an olsun yanından ayırmıyor.
4 Mart 2021 tarihide Bingöl’den kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopter, Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece köyü ile Nemrut Dağı yakınlarında düşmüştü. Meydana gelen olayda, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da aralarında bulunduğu 11 askeri personel şehit olmuştu. Şehadetlerinin 3’üncü sene-i devriyesinde Şehit Korgeneral Osman Erbaş ve silah arkadaşları unutuluyor. Görev süresince Elazığ halkının gönlünde taht kuran ve her fırsatta şehit ailelerini ziyaret eden Osman Paşa, olaydan önce şehit ailesi Ahmet ve Şehriban Kılıç’ı ziyaret etmiş, Şehriban Kılıç’ın belinin ağrıdığını fark edince hemen özel bir baston yaptırtarak kendisine hediye etmişti. Osman Paşayı evlatları gibi gören ve şehit düşmesinin ardından ikinci kez evlat acısı yaşayan şehit ailesi, şimdi onun emanetine adeta gözü gibi bakıyor.

"Sanki, ben ikinci bir Zafer’imi kaybettim"
Şehit annesi Şehriban Kılıç, “Allah, rahmet eylesin. Sanki, ben ikinci bir Zafer’imi kaybettim. Osman Paşa, paşaydı ama çok farklıydı. Bizim ve herkes için çok farklıydı. Seneye 5-6 sefer gelir bizi ziyaret ederdi. Söylediği şey ise, ‘ Siz bize Zafer’in emanetisiniz’ olurdu. Ankara’da hastanedeyken bizi iki sefer Cebeci’deki şehitlikte Zafer’imin ziyaretine gönderdi. Ondan sonra geldik ve iki ay sonrasında kendisi şehit oldu. Demek ki Allah ona şehitliği nasip etmişti. Acıları da güzellikleri de bize hep hatıra olarak kaldı. Bana hediye ettiği bastonu özel yerlerde kullanıyorum, onun hatırası diye kullanmaya kıyamıyorum” dedi.

“Zafer’in yanında gitti ve aralarında 20 metre var”
Şehit babası Ahmet Kılıç ise "Allah, gani gani rahmet eylesin. Cennetlik olduğuna inancımız var. Hakikaten evladımız gibiydi. Sanki Zafer’imiz şehit oldu, bize öyle tesit etti. Farklı bir insandı. Düşünebiliyor musunuz, haftanın 5-6 günü botu ayağında çıkmayan bir meslekte, sadece bir pazarı olurdu. O gün de botunu çıkarıp çarşıya gidip ailesiyle vakit geçireceğine 70 kilometre gelir köyde bizi ziyaret ederdi. Şehit olmadan 2 ay öncesinde bizi hastaneye gönderdi, 48 gün orada tedavi gördük. İki ay sonra kendisi Zafer’in yanında gitti ve aralarında 20 metre var. Allah, ailesine sabır versin” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ