Vatandaşlar doğal beslenmeye yöneldi, çömleğe de ilgi arttı

Vatandaşlar doğal beslenmeye yöneldi, çömleğe de ilgi arttı

Genel 6.12.2024 11:03:13 0
Vatandaşlar doğal beslenmeye yöneldi, çömleğe de ilgi arttı
Tarih: 06.12.2024 11:03 Güncelleme: 06.12.2024 11:03
Vatandaşların daha sağlıklı beslenmeye yönelmesi ile çömleğe de ilgi arttı. Çömlek üreticisi Münir Suncak, ’’Dünyada insanlar çömleğe yöneldi, satışlar da buna bağlı olarak eskiye göre arttı’’ dedi.
Dünyada vatandaşların daha sağlıklı beslenmeye yönelmesi ile çömleğe olan ilgi de katbekat arttı. Çömlekte pişirilen bir yemeğin çelik veya teflon ürünlerine göre daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu dile getiren çömlek üreticisi Münir Suncak, aynı zamanda bir çömlek testinin suyu nemlendirerek kireci dışarı attığını ve saf su haline getirttiğini söyledi. Dünyada ve ülkede insanların çömleğe yöneldiğini belirten Suncak, satışların da buna bağlı olarak eskiye göre arttığını ifade etti.
Bir çömlekte yapılan yemeğin daha lezzetli ve doğal olduğunu aktaran Münir Suncak, ’’Plastiğin ve teflonun sağlıksız olduğunu insanlar fark etti ve uzaklaşıyor. Bu çerçevede çömleğe ilgi daha çok arttı. Elazığ’da özel bir kil var. Binlerce yıl önce patlamada meydana gelen bir toprak. Fırat civarı, Sivrice bölgesinden çıkıyor. Bu özel kilden üretime başladık. Ürünler ciddi ilgi görmeye başladı. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapmaktayız. Çömlekte pişen bir yemeğin daha sağlıklı olduğunu görmekteyiz. Çömlekte pişen yemekle teflonda pişen bir yemek arasında ciddi derece lezzet farkı oluşuyor. Çömlekten pişen yemeğin doğallığı fark ediliyor. Bir çömlek testi, suyu nemlendirerek kireci dışarı atar ve saf su haline getirir. Günümüzde plastik şişelerde içtiğimiz su, ölü sudur. Bunu ciddi oranda fark edebiliyorsunuz. Çömlek aynı zamanda suyu da soğutuyor. Üniversitelerde analizler yaparak üretime başladık’’ dedi.

’’Çömlek denince akla sağlık gelir’’
Çömlek denince akla sağlığın geldiğini belirten Suncak, ’’Bunu son yıllarda tüm tüketiciler fark ediyor. Doğal beslenmeye yöneliyoruz. Bu açıdan toprak ürünlerin kullanılmasını tavsiye ediyorum. Önceden daha az talep vardı. Son yıllarda üretim ve satışlarımızda arttı. Demek oluyor ki çömleğe ilgi daha çok. Bu ürünler eski çömlekler gibi değil. Müşteri aldığında yağlama ve yakmaya ihtiyacı yoktur. Karardığı zaman kanserojen madde yapar. Doğalgazlı fırınlarda yakarak hazır hale getiriyoruz. Mesela çömlekte yoğurt yapılırsa, çömlek yoğurdun fermente olmasını sağlar. Aynı zamanda ekşimesini önler ve uzun süreli kullanmaya imkan sağlar. Yıllar önce bunlar atalarımızın ve dedelerimizin kullandığı ürünlerdir. Kazılarda çömlek ürünler çıkıyor. Daha doğal ve sağlıklı besleniyorlardı. Günümüzde bunlar neden kullanılmasın. Günümüzde sağlıksız beslenmeler ve hastalıklar çok arttı. Daha doğal ve sağlıklı beslenmek için çömlek ile toprak ürünleri kullanmamızda yarar var” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ