Varto’da 200 kişilik yurt için imzalar atıldı

Varto’da 200 kişilik yurt için imzalar atıldı

Eğitim 15.08.2025 19:04:08 0
Varto’da 200 kişilik yurt için imzalar atıldı
Tarih: 15.08.2025 19:04 Güncelleme: 15.08.2025 19:04
Varto Kaymakamlığı ile Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa köklü çözüm getirecek protokole imza attı.
Muş’un Varto ilçesinde üniversite öğrencilerinin barınma sorununa köklü çözüm getirecek önemli bir adım atıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Varto Kaymakamlığı arasında 200 kişilik erkek öğrenci yurdu tahsisine ilişkin protokol imzalandı. Mülkiyeti Varto Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na ait olan bina, yapılan tahsis protokolü kapsamında Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek. Protokole Varto Kaymakamı Abdulkadir Işık ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç imza attı. Proje, hem eğitim hayatına adım atan gençlerin barınma imkanlarını güçlendirecek hem de ilçedeki sosyal yaşamı canlandıracak.
İmza töreninde konuşan Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Kılıç, projenin sadece bir barınma hizmeti değil, aynı zamanda bir gelecek yatırımı olduğunu vurgulayarak, "Gençlerimiz için atılan her adım, aslında geleceğimiz için atılmış bir adımdır. Varto’da açılacak bu 200 kişilik yurt, öğrencilerimizin kendilerini güvende hissedeceği, akademik başarılarını artırabilecekleri ve sosyal yönden gelişebilecekleri bir merkez olacak. Biz gençlerimizin sadece barınma ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor; onların kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlere aktif olarak katılabilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Bu anlamda bizlere her zaman destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Muş Valimiz Sayın Avni Çakır’a ve Varto Kaymakamımız Sayın Abdulkadir Işık’a teşekkür ediyorum. Gençlerimizin yolu açık olsun" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ