Vanspor ve Üç Takım Daha PFDK'nin Gündeminde: 1. Lig'de Disiplin Soruşturması

Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında yaşanan istenmeyen olaylar, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nu (PFDK) harekete geçirdi.

Van Haberleri 8.10.2025 13:23:00 0
Vanspor ve Üç Takım Daha PFDK
Tarih: 08.10.2025 13:25 Güncelleme: 08.10.2025 13:25

Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında yaşanan istenmeyen olaylar, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nu (PFDK) harekete geçirdi. Vanspor, Erzurumspor, Esenler Erokspor ve Sivasspor, çeşitli disiplin suçlamaları nedeniyle kurula sevk edildi. Kulüpler ve bir teknik sorumlu hakkında verilen tedbir kararlarının ardından gözler, verilecek olası cezalara çevrildi.

Vanspor-Erzurumspor Maçından İki Sevk

PFDK'nin açıklamasına göre, 4 Ekim 2025 tarihinde oynanan Erzurumspor-Vanspor maçında iki takım da farklı gerekçelerle sevk edildi. **Vanspor**, maçta 6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeniyle "takım halinde sportmenliğe aykırı hareket" suçlamasıyla kurul önüne çıkacak. **Erzurumspor** ise taraftarlarının "çirkin ve kötü tezahüratı" gerekçesiyle aynı maç için PFDK'nin karşısına çıkacak olan diğer takım oldu.

Esenler Erokspor ve Sivasspor'dan Sevk Kararları

Disiplin kurulunun listesinde Esenler Erokspor ve Sivasspor da yer aldı. Esenler Erokspor'un futbolcusu **Guelor Kanga Kaku**, 3 Ekim'deki Boluspor maçında "hakaret" suçlamasıyla 4 Ekim'den itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi. Sivasspor ise 5 Ekim'deki Serikspor maçında taraftarlarının "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle kurula sevk edildi. Aynı maçta, Sivasspor'un teknik sorumlusu **Osman Zeki Korkmaz** da "sportmenliğe aykırı hareket" suçlamasıyla 7 Ekim'den itibaren tedbirli olarak PFDK'nin önüne çıkacak.

Ceza Beklentisi Artıyor

PFDK'nin sevk kararlarının ardından, söz konusu kulüp ve teknik adamlar hakkında verilecek cezalar merak konusu oldu. Futbol Disiplin Talimatı'nda belirtilen maddeler uyarınca para cezasından sahaya giriş yasağına kadar çeşitli yaptırımlar gündeme gelebilir. Taraftar davranışları ve saha içi disiplin, ligdeki en önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ