Vanlı SMA hastası Metin bebek destek bekliyor

7 aylıkken SMA tanısı konulan Ersin ve Berivan Öndil çiftinin ikiz bebeklerinden Metin Öndil destek bekliyor.

Van Haberleri 5.01.2024 15:36:00 0
Vanlı SMA hastası Metin bebek destek bekliyor
Tarih: 05.01.2024 15:37 Güncelleme: 05.01.2024 16:07

Vanlı hemşehrimiz Ersin ve Berivan Öndil çiftinin ikiz olarak dünyaya gelen bebeklerinden 17 aylık Metin'e 6 aylıkken Spinal Muskuler Atrofi (SMA) tanısı konuldu. Çetin yürümeye başlarken SMA hastası ikizi Metin ise yatağa ve cihazlara bağlı bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyor.

İstanbul'da yaşayan Ersin-Berivan Öndil çiftinin SMA hastası oğlu Metin Öndil Cumartesi günü doğum gününü kutlayacak. Öndil ailesi, tedavisi devam eden 2 yaşındaki çocukları Metin Öndil'in gerekli ilaç tedavisi için Van Valiliği’nden onaylı olarak başlatılan yardım kampanyası için çağrıda bulundu.

Öndil ailesi doğum günü öncesi tedavi masraflarının toplanması için yüzde 70 hedef koyarken, SMA hastası Metin’e destek vermek isteyen hayırseverler SMS ve banka aracılığıyla destek sunabilir.
Aile bu hastalığın tedavisi ve kampanyadan haberdar olmadığı için kampanya, Metin bebek 13 aylıkken başladı. Metin bebeğinin bakımını yapan Ersin Öndil, 5 çocuğuyla geçim sıkıntısı yaşıyor.

Vanlı SMA hastası Metin bebek destek bekliyor

“HAYIRSEVERLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Ekonomik olarak zor durumda olduklarını belirten Baba Ersin Öndül, "Metin'in 6 aylıkken SMA hastası olduğu ortaya çıktı. İkizi sağlıklı. Çocuğumun yaşaması için herkesten kampanyamıza destek vermesini istiyoruz. Özelikle  devlet büyüklerimizden, bölgemizdeki hayırseverlerden, iş adamlarından destek bekliyoruz. Çocuğumuzun yaşamasını istiyoruz. Herkese yalvarıyoruz. Çocuğumuz gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Çocuğuma bakıyorum o nedenle çalışamıyorum. Sürekli çocuğumun başındayım. Çocuğumuz gözümüzün önünde can çekişiyor. Yapılan işlemlerden canı çok yanıyor. Onun canı yandıkça bizim yüreğimiz parçalanıyor. Metin çok güler yüzlü bir çocuk. O gülücükleriyle bize teselli oluyor. Ama biz bir şey yapamıyoruz" şeklinde konuştu.

Vanlı SMA hastası Metin bebek destek bekliyor

Metin'in 5 ayrı cihaza bağlı yaşama tutunmaya çalıştığını belirten anne Berivan Öndil, "Metin için yetkili mercilerden izinle bir kampanya başlatıldı. Bu hastalığın tedavisinden haberdar olmadığımız için kampanya 13 aylıkken başladı. Eşim de bende Metin'in bakımı nedeniyle çalışamıyoruz. Metin'le birlikte 5 çocuğumuz var. Hayırsever vatandaşlardan ve yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Aile zaruri olarak Kasım ayında İstanbul'a göç etmek zorunda kaldı. Metin bebeğin ilacına kavuşması için ailenin maddi manevi her türlü desteğe ihtiyacı var. Lütfen desteklerinizi eksik etmeyiniz.

Valilik izniyle Metin Öndil’in tedavisi için açılan hesap;

Ziraat Bankası İBAN: TR39 0001 0023 1471 0519 3150 03

Alıcı: Berivan Öndil Dolar Hesap No: TR12 0001 0023 1471 0519 3150 04", "USD Hesap No: TR82 0001 0023 1471 0519 3150 05 

Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Anahtar Kelimeler: Vanlı hastası Metin bebek destek bekliyor
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ