Vanlı berberlerden Malatyalı depremzedelere ücretsiz tıraş

Vanlı berberlerden Malatyalı depremzedelere ücretsiz tıraş

Genel 19.02.2023 12:41:54 0
Vanlı berberlerden Malatyalı depremzedelere ücretsiz tıraş
Tarih: 19.02.2023 12:41 Güncelleme: 19.02.2023 12:41
Vanlı berberler, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Malatya’ya gelerek, depremzedeleri ücretsiz tıraş etti.
Depremin ardından Malatya’da devletin şefkat eliyle yaralar sarılırken, aynı zamanda gönüllü vatandaşlar da bölgede ihtiyaçları karşılamaya devam ediyor. 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerde büyük acılar yaşayan Vanlı berberler, merkez üstü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin vurduğu illerden olan Malatya’ya gelerek depremzede vatandaşları tıraş etti. 20 gönüllü berber, bölgedeki çadır kentlerde ve geçici barınma merkezlerinde kalan depremzedelere ücretsiz hizmet veriyor.
2011 Van depreminde kendilerinin de acı çektiğini ifade eden berber Özgür Gülsevinç, “Van’dan gelen esnaflar olarak deprem bölgesi Adıyaman, Malatya, Maraş gibi illerimize maddi ve manevi desteklerde bulunduk. Deprem bölgesinde gönüllü çalışmak üzere 20 arkadaşla kendi imkanlarımızla valiliğimizin destekleriyle geldik. 4 gündür buradayız. Her gün bir çadır kentte çalışıyoruz. Çadır kentteki vatandaşlarımızı tıraş ettik. Geldiğimizden beri 20 kişi 2 binin üzerinde tıraş yaptık. 2011’de biz de aynı depremi yaşadık. Nasıl bir duygu olduğunu çok iyi bildiğimiz için Van’daki çoğu insan maddi ve manevi seferber oldu” dedi.
Van depremini yaşayan biri olarak depremzedelerle empati kurduklarını belirten berber Veysi Bozkurt, “Van’dan geliyoruz. Vicdanımız el vermedi bekleyip izlemeye. Bizler de dedik ki bir şeyler yapalım, bir yararımız olsun. O yüzden geldik. 3 gündür buradayız. Biz de Van depremini yaşadık. Empati kurabiliyoruz. İnsanların ne durumda olduklarını anlayabiliyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ne kadar çok depremzedeye ulaşabilsek bizim için o kadar iyi. Vicdanımız rahat etsin diye elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Tıraş olan depremzede Faik Karademir ile Deniz Gür, depremden dolayı uzun süre tıraş olamadıklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ