Van’ın düşman işgalinden kurtuluşu sağanak yağmura rağmen coşkuyla kutlandı

Van’ın düşman işgalinden kurtuluşu sağanak yağmura rağmen coşkuyla kutlandı

Van Haberleri 2.04.2025 13:26:00 0
Van’ın düşman işgalinden kurtuluşu sağanak yağmura rağmen coşkuyla kutlandı
Tarih: 02.04.2025 13:26 Güncelleme: 02.04.2025 14:18

Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yıl dönümü, sağanak yağmura rağmen düzenlenen törenle kutlandı.

Beşyol mevkisindeki valilik binası önünde başlayan tören, Atatürk heykeline çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra program yağış nedeniyle Van Devlet Tiyatrosu salonunda devam etti. Burada Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Vali Balcı, 2 Nisan’ın birçok medeniyete ev sahipliği yapan Van için önemli bir gün olduğunu belirtti. Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümüne kavuşmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Balcı, "İpekyolu ve ticari konumu itibariyle askerî ve stratejik bir öneme sahip olan ilimiz, tarih boyunca birçok devletin sahip olmak istediği şehir olmuştur. Birinci Dünya Savaşı sırasında düşman güçleri tarafından esaret altına alınmak isteyen şehrimiz, 2 Nisan 1918’de Ali İhsan Sabis komutasındaki silahlı kuvvetlerimizin önderliğinde halkımızın da desteğiyle kahramanca müdafaa edilerek istiklâline ve istikbaline kavuşmuştur. 120 kar beyaz evladımız ve Zeve Şehitliğimiz de bu kahramanlığın en bariz örneğidir. 30 binden fazla şehidimizin kanıyla sulanan Anadolu’nun kapısı kadim şehrimizi her alanda ileriye taşımak, sahip olduğu tüm güzellikleri gelecek nesillere aktarmak için yılmadan, yorulmadan çalışmalı, şehrimize ve ülkemize değer üretmeyi sürdürmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümünü yürekten kutluyor, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve darul bekaya irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu tarafından bir konser verildi. Program; dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Ünsal Bulut, Van YYÜ Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, AK Parti Van İl Başkanı Abdulahat Arvas, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler ile öğrenciler katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ